Lleida
9/22° C (vent)
97% 26 km/h

27 setembre 2020

De metxa curtaEstic convençuda (o intento convèncer-me) que moltes persones intentem ser afables, amables, respectuoses, solidàries, empàtiques. I allò de practicar la intel·ligència emocional. Però si em poseu davant del can pixa i rellisca, la injustícia, la falta d’ètica o de moral, malament. Si em vols tractar com una criatura falta de criteri, si em vols fotre el pèl o si em vols fer combregar amb rodes de molí... sóc de metxa curta, molt curta. I reconec que aquesta setmana me l’he passada fent de mascletà: pum, pum, pum. 

Pum 1: La pregunta del CIS. ¿Cree usted que en estos momentos habría que prohibir la difusión de bulos e informaciones engañosas y poco fundamentadas por las redes y los medios de comunicación social, remitiendo toda la información sobre la pandemia a fuentes oficiales, o cree que hay que mantener la libertad total para la difusión de noticias e informaciones?

El poti-poti de conceptes té una mala llet de fons increïble. En primer lloc, ja podem anar tancant certes tertúlies i redaccions de diaris. En segon, ¿qui decideix el poc fonament d’una informació? Perquè aquests dies ens estem acostumant a veure la negació oficial de fets i realitats... I què és la llibertat total? No hi ha lleis a complir?  El plantejament és “bulos o censura”. I en tercer lloc, el pitjor no és la pregunta (que també), sinó els percentatges a les respostes. Molt preocupant. 

Pum 2: Mascaretes. El Ministerio de Sanidad compra mascaretes FFP2 i el Departament de Salut les retira perquè no protegeixen els professionals sanitaris, al no complir amb la normativa europea. Tests, mascaretes... és que n’hi ha un fart! 

Pum 3: Les dades. Els darrers recomptes són, segons el Ministerio, desajustats, distorsionats i “incoherents” per culpa del canvi en el sistema de còmput català. Aquestes noves dades aportades per la Generalitat trastoquen l’anàlisi i els resultats irreals però volguts, és cert.

El criteri és completament divergent entre les dues administracions. Segons l’estat, si no hi ha un test pel mig, el cas no entra a l’estadística. I ja sabem quin és el nivell de la realització de proves diagnòstiques... Al final, la Comunitat de Madrid també s’apunta al model de recompte català. Però la informació sorprenent és que moltes comunitats autònomes no han aportat encara les seves xifres, demanades amb data límit del 8 d’abril. 

Pum 4: L’espectacle de la renda mínima vital. Iglesias vs Escrivá. Anunci, pas enrere i sine die “més d’un mes”. Contradiccions, desfases, cap coordinació ni comunicació entre ministeris. Pur esperpent... però la gent que la necessita continua sense cap ajuda per sobreviure. 

Pum 5: Els veïns exemplars. Després de veure com veïns de personal sanitari o de treballadors de serveis essencials es dediquen a fer cartells, des de l’anonimat, demanant-los que se’n vagin a viure a un altre lloc, “per la salut dels teus veïns”... si us plau, no em torneu a dir que, d’aquesta pandèmia, en sortirem aprenent lliçons, millors persones i valorant no sé pas quines coses. Estalvieu-m’ho. Ja ens enganyen prou, com perquè ens autoenganyem. SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: