Lleida
18/32° C (sol)
97% 26 km/h

13 agost 2020

El Covid-19 i l’agricultura



La crisi del coronavirus ens hauria de servir per posar negre sobre blanc en algunes qüestions i aprendre a valorar allò que és realment important. El primer, és clar, la salut. Però en moments com l’actual, quan tots hem corregut al supermercat per no quedar-nos confinats sense menjar, no podem oblidar la importància del sector primari. Sempre tan maltractada i mancada del reconeixement que mereix, la indústria agroalimentària ha demostrat, un cop més, que sempre és a punt quan convé. Durant aquests dies incerts i complicats, l’agricultura, la ramaderia, la pesca... no només no han parat la seva activitat sinó que, en alguns casos, han intensificat tasques perquè no faltés el subministrament d’aliments en mercats, botigues i grans superfícies. El sector ha acceptat el repte amb responsabilitat i l’ha superat amb escreix, treballant perquè el conjunt de la població es pogués quedar a casa, amb els riscos que això comporta. Una mostra de la importància econòmica i social d’un sector sovint menyspreat però sense el qual res seria possible. Ara és fàcil adonar-nos de la seva rellevància, però quan tot això hagi passat, convindrà que no oblidem les lluites i reivindicacions que fa només unes setmanes van treure els tractors al carrer.



SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: