Lleida
6/12° C (pluja)
97% 26 km/h

12 desembre 2019

Seychelles, el gran paradísConfesso que un dels països que més m’han captivat en la meva vida viatgera pel món és Seychelles. En tan sols una visita realitzada, fa d’això una dècada, tinc perenne el record que em van impregnar 3 de les 115 illes que componen l’arxipèlag seychellense, Mahé, Praslin i Le Digue, considerat per molts visitants, una mena de paradís a la terra. Preciós destí, on viuen més tortugues gegants que persones. Seychelles, que deuen el seu nom a Jean Moreau de Séchelles, ministre de Finances de França, és un lloc on gairebé la meitat de la massa de la terra està protegida com a reserva natural, comptant amb dos llocs que són Patrimoni de la Humanitat de la Unesco. 
D’una banda, Aldabra, l’atol coral·lí més gran del món, també anomenat el Jardí de l’Edèn, vist per primera vegada a principis del segle XIX per marins àrabs; i de l’altra banda, la Vall de Mai, situat a l’illa de Preslin, lloc on conviuen meravelloses colònies d’aus marines, entre elles 13 espècies i 17 subespècies que no es poden trobar en cap altre lloc del món, i el famós coco de mer (coco de la mar), únic per la seva forma i mida que produeix la palmera endèmica de Seychelles Lodoicea maldivica.
Pel paradís de Seychelles, al llarg de la història, han passat francesos, anglesos, àrabs, portuguesos i pirates, fins a 1976 que es va convertir en un país independent. Al llarg de molts anys, va arribar a ser un refugi de pirates on amagaven el seu botí. Mahé és una illa capritxosa, molt bella, sent la seva platja la més fotografiada del món. Per a molts dels que la visiten, és com una espècie de plató de televisió. Victòria, la seva capital, la més petita del món, brinda un variat univers racial on hi ha un lloc per a tots. Al Jardí Botànic de Victòria es poden observar tortugues gegants que són endèmiques de les seves illes, com la Geochelone gigantea, que és molt semblant a les que habiten a les Galápagos. La riquesa en fauna i flora de l’arxipèlag és tan gran que es calcula que hi ha unes 2.000 espècies endèmiques d’invertebrades, i més de 1.000 espècies de diferents peixos que habiten en els 1,2 milions de quilòmetres quadrats de les seves aigües territorials, entre elles el peix pallasso Amphiprion fuscocaudatus.
A Seychelles, l’ètnia majoritària és la seychellois, d’arrels franceses i africanes, encara que també hi ha altres com les xineses i índies, que són minoritàries. Compta amb platges de sorra finíssima, d’una bellesa espectacular, on s’han gravat espots de televisió per importants empreses multinacionals, que troben en elles una singular plàstica, una llum única i unes aigües marines cristal·lines i transparents, difícilment comparables a altres.SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: