Lleida
8/22° C (boira)
97% 26 km/h


L'acusat de matar una funcionària d'ensenyament a Lleida ho va fer per diners, segons les acusacionsAsseguren que l'home es va reformar la cuina tres dies després del crim sense poder justificar d'on havien sortit els diners


El judici pel crim del carrer Acadèmia ha començat aquest dilluns amb l'elecció del jurat popular, format per cinc dones i quatre homes, i està previst que s'allargui una setmana. En la primera jornada també s'han llegit els escrits d'acusació. Segons la fiscalia i l'acusació particular, l'acusat de matar una funcionària d'ensenyament a Lleida, el 17 de febrer de 2017, ho va fer per diners ja que, asseguren, estava passant per una situació econòmica "difícil". Tal com es recull en els seus escrits, la víctima guardava diners a casa i tres dies després del crim, l'acusat va iniciar reformes a la cuina que li van costar més de 16.000 euros però no va saber justificar d'on havien sortit els diners. A més, afegeixen, les càmeres de seguretat van gravar l'acusat entrant i sortint de l'edifici on vivia la víctima en el moment del crim.

La fiscalia demana 15 anys de presó per un delicte d'homicidi mentre que l'acusació particular en demana 22 i mig per assassinat en considerar que existeix "traïdoria". Entén que va matar la dona "per sorpresa" i de manera "intencionada", apunyalant-la fins a quatre vegades al coll. La defensa en demana l'absolució i assegura que hi ha proves que apunten que és "impossible" que l'acusat cometés el crim.

Segons la fiscalia, Jordi L. R., aprofitant que havia instal·lat la fibra òptica a la víctima un mes abans, es va oferir per instal·lar-li el wifi un altre dia i li va donar el seu mòbil personal. El dia del crim havien quedat per fer aquest tràmit però l'acusat es va demanar festa a la feina, així que quan va anar a casa de la víctima no estava en horari laboral. Els Mossos d'Esquadra no van trobar la porta forçada ja que la víctima el va obrir voluntàriament perquè li fes la instal·lació.

Segons l'acusació particular, representada per l'advocada Marta Duró, l'home sabia que la dona tenia diners ja que van estar parlant de temes personals la primera vegada que hi va anar a instal·lar la fibra òptica. Afegeix que la dona confiava en l'home i l'acusat ho va aprofitar per atacar-la per sorpresa sense que ella pogués defensar-se. A més, es va aprofitar de la superioritat física i d'edat i del fet que la dona vivia sola.

L'escrit d'acusació també recull que les càmeres constaten que l'acusat va ser l'única persona que va accedir a l'edifici després de la víctima i que al sortir duia una bossa de portàtil que no duia quan va entrar. Al pis, en canvi, es va trobar el tiquet de compra i la caixa de l'ordinador, però no l'ordinador.

Trucades i missatges com a coartada

Segons Duró, l'acusat, després del crim, va trucar la víctima i li va enviar un missatge al mòbil dient-li que no l'havia trobat a casa i que contactés amb ell novament per instal·lar-li el wifi, amb l'objectiu de crear-se una coartada. A més, afegeix Duró, mitja hora després del crim l'acusat li va enviar un missatge a la seva dona dient-li que li havien concedit un crèdit, però no era cert.

La víctima tenia molts estalvis, joies de valor i quadres i guardava diners a casa, assegura l'acusació. L'acusat, en canvi, es trobava en una situació econòmica "difícil". Tot i això, tres dies després del crim va iniciar obres a la cuina de casa, uns treballs que van costar més de 16.000 euros i que segons els investigadors, l'acusat no podia pagar perquè no tenia diners suficients als comptes

L'home té antecedents per violència masclista i el van condemnar per estafa i falsedat documental març 2017. L'acusat es troba a la presó de manera provisional per aquests fets des del 9 de juny de 2017.

La defensa en demana l'absolució

L'advocat de la defensa, Roberto Salom, en canvi, demana l'absolució de Jordi L. R. Després de sentir els escrits d'acusació de la fiscalia i l'acusació particular, assegura que "les coses no són tan clares com volen fer veure" i ha demanat als membres del jurat que s'oblidin del que han llegit als mitjans de comunicació.

"Les proves no són tan clares ni tan contundents", ha dit, i assegura que hi ha molts dubtes i incògnites a l'aire perquè la investigació no ha estat capaç de resoldre-les. A més, ha afegit, hi ha proves que són "incompatibles" amb la culpabilitat i que apunten que és "impossible" que l'acusat cometés el crim. Tot i això, no n'ha concretat quines.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats