Lleida
2/8° C (núvols)
97% 26 km/h


L'Audiència de Lleida determinarà si el cas del nadó maltractat és violència de gènereLa Sala decidirà si ho ha de portar instrucció o violència sobre la dona


La Audiència Provincial de Lleida ha de decidir quin jutjat ha de portar el cas de el nadó que va ser maltractat a la capital de Segrià, és a dir, si el d'instrucció o el jutjat de violència sobre la dona, en aquest últim tenint en compte que si és un maltractament a un descendent directe es considera delicte de violència de gènere.

Cal assenyalar que l'home, A. C. T. T., de 39 anys, es troba a la presó de manera provisional pel presumpte maltractament al seu fill. El nadó va ingressar molt greu a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona el 13 d'agost, amb tan sols 12 dies, amb lesions cerebrals, hemorràgies múltiples, hematomes i fractura de clavícula, amb un primer diagnòstic de traumatisme no accidental. Després de dos mesos ingressat, el nen va rebre l'alta el 25 d'octubre, tot i que pateix seqüeles molt greus i irreversibles. Malgrat que el pare va negar ser l'autor de les lesions, el jutge va considerar que hi havia prou indicis per considerar-lo el responsable i va ordenar la presó preventiva per aquests fets. La mare es troba en llibertat i als dos se'ls ha retirat la custòdia de l'infant. A més, el passat 18 de novembre va ser jutjat per una suposada agressió a la seva dona que va tenir lloc el 3 de juliol de 2018 i durant el judici es van poder escoltar missatges i correus electrònics enviats a la seva parella en què desitjava tant la mort de l'infant com de la dona.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats