Lleida
18/32° C (sol)
97% 26 km/h


Un estudi sobre violència masclista apunta que un estatus superior de la dona augmenta el risc de victimitzacióLa recerca també conclou que els cursos que es fan a les presons catalanes són més efectius que altres


Un estudi de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) sobre violència masclista apunta que un estatus econòmic i social de la dona augmenta el risc de l'ús de la violència per part de l'home, en contrast amb la perspectiva teòrica predominant que prediu riscos més elevats en situacions de major dependència econòmica i social de la dona respecte de la seva parella. Aquest treball ha tingut accés per primer cop a Espanya als historials complets de parelles afectades per violència masclista. Encara no s'ha completat, però de moment ja ha donat alguns resultats, com ara que els cursos impartits a les presons catalanes als agressors, que combinen teràpies conductuals amb la conscienciació sobre la igualtat de gènere, són més efectius que altres, com ara els de capacitació professional o teràpies de desintoxicació per als que tenen addicions.

Altres resultats obtinguts fins ara incideixen en la poca efectivitat de les penes de presó curtes per reduir la reincidència, i en la importància de mantenir les prestacions sanitàries bàsiques a les poblacions més vulnerables a la violència masclista, com ara les dones immigrants.

Els investigadors han aconseguit la signatura d'un conveni entre diferents institucions i administracions per poder creuar dades dels historials delictius, de victimització, de salut i d'ocupació d'agressors i víctimes entre els anys 2010 i 2015.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats