Lleida
8/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Balaguer crea l'Assolellats, un cicle de primavera d'espectacles familiarsLes representacions tindran lloc en parcs urbans de la ciutat.


Del 12 de maig al 2 de juny tindrà lloc l'Assolellats, el 1r cicle de primavera d’espectacles familiars als parcs urbans de Balaguer, que alhora complementa, tot el cercle anual de propostes que s’han posat darrerament en marxa, adreçades a públic familiar.

Un cicle amb la voluntat de donar continuïtat al cicle que es va iniciar el passat hivern amb l'Emboirat, espectacles familiars de petit format en equipaments municipals de la ciutat. A més, l'Assolellatsvol també formar part de les manifestacions culturals de Balaguer dedicades al públic familiar. Aquest cercle que el forma una mostra ja consolidada com és el Mercat del Conte Infantil de Balaguer, l’Encontats, amb quatre edicions anuals ja realitzades o la Setmana Cultural de Sant Jordi, l’Enamorats, amb diversos actes la setmana que es celebra la diada de Sant Jordi, patró de Catalunya.

Les particularitats de l’Assolellats, a més d’anar adreçat a públic familiar són bàsicament dues:

1) el cicle està ubicat temporalment a la primavera i situat físicament als parcs urbans de la ciutat de Balaguer i

2) la descentralització de les activitats.

El programa del 1r Assolellats començarà el diumenge 12 de maig amb l'espectacle 'Mira't a l'esplanada del costat del monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses'. Es tracta d'un joc de mirades encreuades en una constant recerca de l'equilibri, tot oscil·lant, tot girant, tot ballant. El segon espectacle serà 'Filikrusty', un espectacle de pallassos que es farà el 19 de maig al Parc dels Països Catalans; el tercer espectacle, anomenat Un dia, a càrrec de Rosland Musical, es farà el diumenge 26 de maig al Parc del Secà (al costat de les piscines municipals). Finalment, el darrer 'Aladí i la llàntia meravellosa', a càrrec de l'Orquestra de l’Escola Municipal de Música de Balaguer, tindrà lloc el 2 de juny de 2019 al Parc de la plaça de Joaquima Vedruna.

El fet de que tots els espectacles tinguin com a àmbit natural parcs o jardins de la ciutat va relacionat amb la inclusió del cicle en el projecte de Viles Florides, permetent d'aquesta manera que molts dels assistents coneguin parcs i descobreixin entorns diferents de la ciutat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats