Lleida
19/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Bellpuig reobre dissabte el cinema Armengol mentre que el grup JCA esperarà al 26 de junyEl cinema Casal d’Agramunt podria fer-ho també en els propers dies


Circuit urgellenc reobrirà aquest divendres algunes de les sales de Catalunya i Aragó. Entre elles hi ha l’Armengol, a Bellpuig. De la mateixa manera, els propers dies s’hi podria sumar el cinema Casal d’Agramunt. Cal tenir en compte que aquestes sales obriran amb les mesures de seguretat adients, com la reducció de l’aforament. També continuaran les projeccions d’autocine a Golmès.

Per la seva banda, el grup JCA cinemes ha decidit esperar a obrir les seves sales el 26 de juny, tot i poder-ho fer en fase 2, i amb la meitat de títols que abans del confinament. La directora general del grup, Montse Cortada, va explicar a l’ACN que la decisió s’ha pres perquè està previst que llavors les distribuïdores comencin a dotar les sales de pel·lícules noves de manera continuada. “Volem obrir amb estrenes a la cartellera” i, per tant, el 26 de juny “sembla una data segura per garantir la fluïdesa de contingut”, diu Cortada. A més, espera que el 26 de juny tots els territoris on tenen establiments estiguin en una fase 2 consolidada o fins i tot en una fase 3. En cas contrari, només obririen els cinemes que estiguessin en zones en fase 2.

JCA Cinemes té dos establiments a Lleida, un a Valls i un a Alpicat (Segrià). Tot i que inicialment estava previst que obrissin les seves sales el 25 de maig, el retard en el pas de fases i la incertesa sobre el comportament de les distribuïdores ha fet que hagin retardat l’obertura fins al 26 de juny, per garantir la qualitat del producte als espectadors.

A l’establiment d’Alpicat, per exemple, en el qual abans del confinament oferien uns 32 títols per setmana, quan tornin a l’activitat ho faran amb uns 16, és a dir la meitat.

En cas que la regió sanitària de Lleida no estigués en fase 2 el 26 de juny, la qual cosa Montse Cortada espera que no sigui així, obririen només l’establiment de Valls.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats