Lleida
3/19° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Bruce Springsteen anuncia per al 14 de juny el seu nou disc, "Western stars"Primer àlbum del Boss en cinc anys, des de la publicació de "High Hopes"


Bruce Springsteen ha anunciat el llançament pel 14 de juny del seu nou disc d'estudi, que portarà per títol "Western stars" i que, segons la seva discogràfica, s'ha inspirat "en els discos pop del sud de Califòrnia de finals dels 60 i principis dels 70 ".

"Aquest disc és un retorn a les meves cançons basades en personatges i amb extraordinaris arranjaments orquestrals a l'estil cinematogràfic", ha dit el músic en declaracions recollides a la nota de premsa enviada als mitjans aquest dijous, només unes hores abans de l'inesperat llançament del primer tema, "Hello Sunshine".

El que serà el primer àlbum del Boss en cinc anys, des de la publicació de "High Hopes", va ser gravat principalment a la casa que aquest té a Nova Jersey, amb sessions addicionals a Califòrnia i Nova York.

"Western star" (Columbia Records / Sony Music) serà el desè novè disc d'estudi de Springsteen i inclourà 13 cançons escrites per ell, sobre "una àmplia gamma de temes relacionats amb els Estats Units: carreteres i zones desèrtiques, aïllament i comunitat i la permanència de la llar i l'esperança ".

Ron Aniello, que va ser el productor de l'àlbum al costat del veterà músic, figura a més en els crèdits com a responsable de tocar el baix, el teclat i altres instruments, mentre que Patti Scialfa ha prestat la seva veu i contribueix amb arranjaments vocals en quatre cançons.

Més de 20 músics han participat en la gravació, enriquint uns arranjaments musicals que, a més dels habituals instruments de corda, vents i pedal steel, també inclouen els colors de la celesta, el Moog i l'òrgan FARFISA gràcies a Jon Brion.

El llistat complet de temes, per aquest ordre, serà el següent: "Hitch Hikin '", "The Wayfarer", "Tucson Train", "Western Stars", "Sleepy Joe' s Cafeì", "Drive Fast (The Stuntman)", "Chasin 'Wild Horses", "Sundown", "Somewhere North of Nashville", "Stones", "There Goes My Miracle", l'esmentada "Hello Sunshine" i "Moonlight Motel".

Després dels continus retards en la publicació, "Western stars" era un dels llançaments discogràfics més esperats dels últims anys i ve a coronar una carrera de més de quatre dècades que va arrencar amb "Greetings from Asbury Park" (1973) i que ha fet mereixedor al Boss de 20 Grammys, un Oscar i un Premi Tony, entre molts altres reconeixements.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats