Lleida
8/22° C (boira)
97% 26 km/h


CaixaForum Lleida presenta per al públic familiar l’espectacle 'Papirus'Tindrà lloc el proper dilluns 30 de desembre, a les 12 i a les 18 hores


L’espectacle Papirus recomanat a nens i nenes a partir de 4 anys es representarà el dilluns 30 de desembre, a les 12 h i a les 18 h a CaixaForum Lleida. Concebut per la companyia Xirriquituela Teatre, l’obra està dedicada “a tots els qui somien”. La companyia combina l’humor i la creativitat per tractar temes com ara l'amistat, les pors que ens fan petits i l'esperança. 

Papirus és un espectacle esperançador que fa servir el paper per presentar-nos —mitjançant el gest, un sentit de l’humor proper i una imaginació desbordant— una faula que parla de l’amistat, de la guerra i dels temors que ens fan petits, dels sentiments que ens apropen els uns als altres i de la joia de viure. 

Pap i Rus també són els noms dels protagonistes d’aquesta història: una senzilla pagesa i un humil estibador que es troben per casualitat quan fugen de la guerra. Junts, amb l’ajut dels trossos de paper que van trobant, aconsegueixen donar vida a un món nou. Així, amb aquest univers de paper i amb els mínims elements, els components de Xirriquiteula Teatre creen una coreografia de gran potència visual que fa servir diferents tècniques artístiques amb uns efectes creatius i sorprenents. 

Papirus ha recorregut diferents teatres d’Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica, i ha estat premiat a diferents festivals: FETEN, Feria Europea de Teatro para Niños y Niñas  de Gijón (2005); i la Fira de Teatre de Titelles de Lleida (2008), entre d’altres. 

La companyia Xirriquiteula Teatre va néixer a Badalona l’any 1985. Des de llavors, els seus membres han treballat amb diferents directors i directores, i han creat i produït nombrosos espectacles per a tots els públics, tant de carrer com per a l’escenari. Amb Iolanda Llansó al capdavant com a directora artística, la companyia ha desenvolupat un segell propi en l’estètica i el tractament dramàtic de les seves produccions.

A més de Papirus —que ha estat reconegut amb diferents premis—, la companyia ha obtingut igualment un èxit destacat amb espectacles com ara Contes del cel (2001), Girafes (2003), Per un instant (2009) i Laika (2018), que ha estrenat fa poc. Des de l’any 2006, presenta de manera regular els seus espectacles als circuits internacionals de teatre. És una de les companyies catalanes pioneres en el seu àmbit.

L’espectacle Papirus forma part de la programació de Nadal de CaixaForum Lleida, una programació especial pensada per gaudir en família d’una oferta de lleure i cultura en aquestes dates tan assenyalades amb espectacles, tallers i visites a l’exposició Experiment 2100. Què ens espera a la terra del futur?

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats