Lleida
21/32° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Cinema d’animació que educa en valors en el 4t Cinemón XicQuatre projeccions i tallers solidaris a càrrec de les ONGs Fundació Lleida Solidària i Lleida pels Refugiats


La 4a edició de Cinemón Xic atansarà als infants i joves quatre pel·lícules d’animació que eduquen en valors els dies 17 i 24 de novembre i l’1 i 15 de desembre de 2019.

La regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, ha presentat avui aquest cicle que, a través del cinema, treballa temàtiques solidàries i mediambientals incloses en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Castro ha estat acompanyada d’Alfred Sesma -en representació de la distribuïdora de cinema infantil Pack Magic- i de Jordi Arqué, president de la Fundació Lleida Solidària. Aquesta ONG i Lleida pels Refugiats seran les dos beneficiàries dels donatius que es recaptaran amb les entrades de les projeccions (1 euro).

 

Cinemón Xic projectarà enguany les pel·lícules d’animació següents, cadascuna, relacionada amb valors específics:

- La producció polonesa “Jacob, Mimi i els Gossos del Barri” (infantil-juvenil), que s’està estrenant aquests dies, tracta sobre el foment de les ciutats sostenibles.

- La pel·lícula irlandesa “El pa de la guerra” (juvenil), aborda la igualtat de gènere en el context de la capital afganesa, Kabul, dominada pels talibans.

- El film francès “Zarafa”, situat a Àfrica, inspira el respecte pels animals dins el seu ecosistema natural.

- “El bosc de Haquivaqui” (Noruega), un musical d’animació protagonitzat per animals i doblat pel grup lleidatà Pastorets Rock, tracta sobre la convivència, el respecte i la pau.

 

Totes les sessions tindran lloc a les 11.30 h al Teatre Principal de Lleida. Com a novetat d’enguany, es podran realitzar tallers previs als llargmetratges -a les 11 h- a càrrec de Lleida Solidària i Lleida pels Refugiats.

La Fundació Lleida Solidària, ONG del Col·legi d’Aparelladors, ensenyarà com es fabriquen blocs de terra per construir habitatges amb l’objectiu de mostrar la realitat i manera de viure de Burkina Fasso.

Lleida pels Refugiats proposa l’activitat “Els seus problemes són els teus problemes?”, sobre la vida de les persones refugiades.

Les entrades per assistir a les projeccions s’han de recollir prèviament a JCA Cinemes Rambla i Alpicat i al Teatre Principal. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats