Lleida
3/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Circ Picat llueix més que mai amb tres dies d’espectacles i gran èxit d’espectadors desafiant la calorEl certamen esdevé un autèntic referent del circ a Ponent


Alpicat va abaixar ahir el teló de Circ Picat-Festival de Circ i Arts en Viu, un esdeveniment que en la seva sisena edició va aconseguir lluir amb més força que mai. Ho va fer desafiant la forta calor i combatent-la amb una proposta escènica que va aplegar un ple d’espectadors (uns 12.000 sumant els 3 dies, les 30 representacions i els 13 espais), amb la qual cosa s’ha confirmat com el punt de trobada i de referència del circ a les comarques de Ponent. 

Organitzat per l’Ajuntament, l’alcalde Joan Gilart va fer un petit repàs a la història de Circ Picat, des que va començar, ara fa sis anys, amb més aviat pocs recursos i com una aposta de l’Ajuntament per una disciplina “poc estesa entre nosaltres” com és el circ. Malgrat això, l’alcalde considera que “n’hem anat aprenent i hem anat creixent” fins el punt d’esdevenir un referent, amb “un nombre creixent de dies de festival, de companyies i d’espais”, i sempre situant “la qualitat com un element clau en la proposta”.

Qualitat “en els espectacles” i sobretot “en els serveis que s’ofereixen als visitants”, sempre buscant captar un públic familiar que cada cop és més fidel i que encaixa a la perfecció amb les dates de Circ Picat, a cavall entre el final del curs escolar i de l’inici de les vacances de l’estiu. L’encaix d’aquest públic familiar també ve facilitat pel fet que es tracta d’un públic “jove i dinàmic” com és també el que forma el gruix de la població d’Alpicat, de manera que tot plegat deriva en “una proposta que any rere any va a més”. Per tot plegat, la valoració de l’organització va ser totalment positiva.  Així, Circ Picat va reeditar engnauny el format de tres dies d’espectacles durant els quals han actuat 22 companyies.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats