Lleida
1 / 17° C (sol)
97% 26 km/h


Detenen l'actor Willy Toledo un dia abans d'haver de comparèixer per tercer cop davant la justíciaSe l'investiga per un comentari a Facebook que segons l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians ofèn el sentiment religiós


L'actor Willy Toledo ha estat detingut aquest dimecres al seu domicili de Madrid per la policia, després d'haver-se negat dos cops a acudir davant del jutge com a investigat per un delicte d'ofensa al sentiment religiós. Ell mateix ha confirmat la detenció a través de Facebook amb un missatge explícit i breu: "Em detenen. Ens han fotut la festa. Anem cap allà. Polòniaaaaaaaa".

Toledo havia estat citat dues vegades acusat d'un delicte de vexació del sentiment religiós, i en totes dues ocasions s'havia negat a presentar-se davant la justícia. A partir d'aquí, el jutjat d'instrucció número 11 de Madrid va dictar una ordre perquè l'actor fos posat a disposició del jutge aquest dijous. La policia l'ha detingut aquesta tarda.

L'artista havia anunciat que aquest dimecres, a partir de les onze de la nit, estaria al Teatre del Barri per dur el seu acte de desobediència "fins a les últimes conseqüències" i per participar en "l'acte/vigília per la llibertat d'expressió" convocat pel Moviment Antirepressiu de Madrid.

Cal recordar que Toledo va ser denunciat per l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians després que el 5 de juliol del 2017 publiqués un comentari a Facebook en què deia: "Jo em cago en Déu. I em sobra merda per cagar-me en el dogma de la santedat i virginitat de la Verge Maria".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats