Lleida
5/14° C (boira i sol)
97% 26 km/h


El claustre del convent de Sant Bartomeu de Bellpuig s'omple per escoltar Les Kol·lontaiL'actuació va aplegar 120 persones i s'emmarca dins el programa 'Viu el Patrimoni' que impulsa l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural


El claustre del convent de Sant Bartomeu de Bellpuig (Urgell) va acollir aquest dissabte al vespre més de 120 persones que van poder gaudir d'una hora i mitja de concert amb Les Kol·lontai, el quartet femení format per Meritxell Gené, Montse Castellà, Sílvia Comes i Ivette Nadal, tot i que aquesta darrera no va poder ser present a l'actuació. Les Kol·lontai van presentar a Bellpuig el seu disc 'Cançons Violeta, cançons feministes per a la llibertat i la igualtat' en el qual posen música a poemes, paraules i reflexions fetes per dones. L'actuació s'emmarca dins el programa 'Viu el Patrimoni. Música als Monuments' que impulsa l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

L'espectacle va ser un recull de les veus de diferents dones que han contribuït, des del seu àmbit, a la lluita pels drets de la dona. Sota el títol 'Cançons Violeta, cançons feministes per a la llibertat i la igualtat', Les Kol·lontai musiquen poemes, paraules i reflexions fetes per dones com ara Montserrat Roig, Maria Mercè Marçal, Marina Garcés i Montserrat Abelló entre d'altres, en un espectacle que reflexiona, des de la música, sobre la condició de ser dona amb un missatge reivindicatiu, reflexiu i carregat d'esperança. El nom del grup es deu a la feminista i política comunista soviètica Aleksandra Kol·lontai, i reivindica, d'aquesta manera, el feminisme com a llavor de llibertat i d'igualtat.

El concert s'emmarca en el programa 'Viu el patrimoni. Música als Monuments' de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, que organitza actuacions musicals als monuments durant l'estiu per promoure la seva descoberta. Des de l'organització, Josep Maria Montaner, va valorar "molt positivament el concert, que va omplir l'aforament, complint així amb l'objectiu del programa de posar en valor el patrimoni a partir de propostes musicals de qualitat". 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats