Lleida
1 - 12° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El Jazz Tardor arrenca amb força amb Joan Sanmartí i Ray Gelato & The EnforcersEl Cafè del Teatre de l'Escorxador acollirà avui i demà aquests dos concerts i la Sala Línea també oferirà demà una sessió de DJ amb música jazz


El Jazz Tardor arrenca aquesta nit la seva vint-i-quatrena edició amb l'actuació del guitarrista català Joan Sanmartí, que presentarà al Cafè del Teatre de l'Escorxador el seu últim treball 'Codi personal'. L'acompanyarà la seva banda, formada per Marc Cuevas al contrabaix, Roger Santacana al piano i vibràfon i Joan Vidal a la batería. El concert és aquesta nit a les 22.30 hores.

I demà mateix ja arriba un dels plats forts d'aquesta edició del Jazz Tardor, l'actuació de Ray Gelato & The Enforcers, el millor representant del swing actual. Gelato és un dels referents del jazz clàssic de les últimes dècades. Amb un estil que beu dels millor saxofonistes clàssics i dels grans cantants dels anys 30 i 40, presenta a Lleida el seu disc 'Energy'. La cita és demà a les 22.30, també al Cafè del Teatre. L'acompanyaran Gunther Kurmayr al piano, Ivan Kovacevic al contrabaix i Martí Elías a la batería. Pel públic que encara tingui ganes de més festa, la sala Línea oferirà a partir de les dotze de la nit una sessió de jazz amb DJ a càrrec de Cisco Kid, centrada també en el swing.

Després d'aquest primer tast el primer cap de setmana del Jazz Tardor, el festival continuarà fins al dia 26 amb una programació que aposta per algunes grans figures del jazz actual i per artistes emergents de l'escena catalana. Així, s'hi podran veure actuacions de gran nivell, com les dels trompetistes Wallace Roney (12 de novembre) i Rick Margitza (23 de novembre), la vocalista Charmin Michelle (18 de novembre) i l'històric saxofonista Benny Golson (25 de novembre), a més d'un concert antològic de la Big Band de Lleida (24 de novembre) i concerts de formacions com Afro Blue (17 de novembre) i Five in Orbit (19 de novembre), entre d'altres.

La majoria de concerts seran al Cafè del Teatre, però també hi haurà algunes sessions en altres espais com l'Auditori Municipal Enric Granados, la sala Línea i el Teatre La Lira de Tremp. Les entrades ja estan a la venda al Cafè del Teatre, a l'Auditori i a www.quadrantcorner.com/jazztardor.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats