Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El millor cinema rural arriba de nou al Pallars amb el 8è Mostremp36 curtmetratges entren a concurs en les tres seccions competitives


Avui arrenca la vuitena edició del ‘Mostremp. Cinema rural al Pallars’, que se celebra a la capital del Pallars Jussà fins diumenge, amb el cinema La Lira com a epicentre.

Enguany, el festival presentarà un total de 40 curtmetratges, dividits en les tres seccions de competició: Oficial (15), Pallars & Ribagorça (4) i Infantil i Juvenil (17); i quatre més en la secció Finestra d’actualitat, fora de concurs. 

El director de la mostra, Jose Bergés, explica a LA MAÑANA que les sensacions abans de començar són bones, “sempre hi ha hagut una bona resposta i confio que les coses aniran bé” i parla de la consolidació del festival. “El fet de portar vuit anys facilita algunes coses i, malgrat que la feina és la mateixa, o més, perquè tens més responsabilitat, et permet que ja et coneguin les institucions i el públic; i ja tenim una acceptació dins del circuit de festivals”. 

La principal novetat d’enguany es la celebració d’una masterclass, que anirà a càrrec del productor i ajudant de direcció David Casas. “Amb aquesta iniciativa volem que el Mostremp no només serveixi per gaudir dels curtmetratges sinó anar més enllà amb aquesta tasca d’apropar-se al professional o als estudiants que ho volen ser, que poden venir a aprendre de figures de primer ordre com el David”, explica Jose.

Una altra de les iniciatives impulsades pel Festival és el Mostremp sobre rodes, que l’obre al territori amb la projecció de pel·lícules en diferents poblacions de la comarca. Bergés comenta que “hi ha poques pantalles a la comarca i malgrat que sempre és una aventura i fem molts quilòmetres, volíem fer territori” i diu que la resposta ha estat sempre molt bona. Com a objectiu per la propera edició, el director de la Mostremp vol que aquesta iniciativa s’estengui a l’Alta Ribagorça.

Una altra novetat d’enguany, organitzada conjuntament amb el Comerç Associat Tremp (CAT), és la Festa del Cinema, en què la Rambla del Dr. Pearson acollirà diverses activitats per promoure el comerç de proximitat com un sopar-tast, promocions i sorpreses.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats