Lleida
3/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El Petit de Cal Eril, al festival MUDA Pirineus de BurgEl certamen se celebrarà el 22 de juny i combinarà música i dansa.


El proper 22 de juny se celebra la 5ª edició del Festival MUDA Pirineus, una proposta que traurà a ballar la música entre les muntanyes pirinenques. El festival tindrà lloc al poble de Burg (Pallars Sobirà) i pretén omplir aquest petit indret d'una variada combinació d'activitats culturals amb l'eix vertebrador de la música i la dansa.

El Festival comptarà en aquesta ocasió amb el Petit de Cal Eril, Rúpits, Evoeh i Maria Coma. El Petit de Cal Eril presentarà el seu nou àlbum acabat d'estrenar, "Energia Fosca", en un format íntim i proper amb atmosferes inquietants.

Rúpits, banda jove emergents, guanyadora del Sona9 2016 que presenta el seu darrer treball "Imaginari" que manté els trets “marca de la casa” de "Imperfeccions, el seu anterior disc, i combina melodies obstinades de guitarra i vent metall, i mantenint un to festiu i rítmic de felicitat pragmàtica.

Evoeh, una iniciativa artística, creada per l’Ariana Barrabés (veu, pandero i pandereta) i en Jesús Olivares (guitarra, llaüt, baglama, ngoni (arpa africana) i pandero), amb la intenció de donar una nova visió a la música i la poesia del nostre voltant per omplir l’espai d’emocions i construir ponts entre estils musicals molt variats; una delícia.

Maria Coma, vocalista, compositora, improvisadora i Educadora Somàtica del Moviment, en un camí on s'hi creuen música, mindfulness, treball corporal i diverses pràctiques vocals i espirituals, oferirà el Laboratori "La Veu que es mou". 

En aquest festival la música no es pot entendre sense el cos i la dansa, i per això hi programen les mudes, que són peces breus fruit de la col·laboració entre músics i ballarines.

La Sara Pons, posarà cos i emoció a la música del Festival.  Formada en dansa clàssica, contemporània i flamenc; als 15 anys comença a investigar amb l'art del Clown. Al 2004 entra a la seva vida el Body weather, al 2008 forma juntament amb Ricardo Mora, Cia.Elotro. Ha treballat amb Malucada, Colectivo no apto, Proyecto pez, Nats Nus amb els espectacles "Minimón" i "Wabisabi" (programat al Victory Theater, New York) i el passat novembre ha estrenat "Take time", a Berlin.

La Sara, a més, treballa també com a pedagoga de Body Weather i com a coreògrafa en diversos projectes a Anglaterra. 

La Virginia Joëlle, especialitzada en Dansa Oriental i més tard en la Dansa Persa Clàssica i Contemporània, Danses de l'Afganistan, Tajikistan, Uzbekistan, Danses Gitanes Turques, Gir dels Dervitxos, Danses BalcàniquesRusses.

Actualment desenvolupa el seu propi estil: Dansa Etno Contemporània. Forma part de la Cia. Un Sol Traç, la Cia. Drakonia i treballa habitualment amb Pedro Barruezo, la Maia Kanaan i l’Aniol López.

I la nit acabarà amb la sessió Anti Dijei, elaborada especialment per la ocasió, per ballar música de qualitat sense complexes.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats