Lleida
4/20° C (boira i sol)
97% 26 km/h


El programa 'Carràrius' visita els carrers de LleidaDimarts 26 de març a les 18:10h i divendres 22 de març a les 11:15h a La 2


Al capítol d'aquesta setmana, 'Carràrius' visita Lleida, Badalona, Manresa, Sant Feliu de Guíxols i Barcelona. El presentador del programa, Rubèn Muntañà, coneixerà una de les vies comercials més llargues d'Europa i recordarà la construcció del primer ferrocarril de la península i els conflictes que va generar. També farà caure alguns mites ben arrelats de les nostres ciutats.

A Lleida, Rubèn Muntaña passejarà per l'avinguda Blondel i el carrer Major, coneixent la curiosa història d'una de les escultures més icòniques de la capital del Segrià i el significat del mot paer, molt present a algunes viles de la zona. 

El programa visitarà el primer eixample de Badalona, quan la vil•la es va obrir urbanísticament al mar, coincidint amb la construcció del ferrocarril i amb una època de floriment econòmic. L'Anís del Mono, el Teatre Zorrilla i l'estada de Pompeu Fabra a la ciutat són alguns dels punts centrals d'aquest itinerari.

A Manresa coneixerem un element de mobiliari urbà pràcticament únic, i rastrejarem algun dels records de l'estada de Sant Ignasi de Loiola a la ciutat, que va quedar revolucionada pels seus miracles i accions memorables.

Rubèn Muntañà coneixerà entre altres elements rellevants de Sant Feliu de Guíxols, el Casino dels Nois, un record de la vida social marcada per la influència dels indians que avui en dia es conserva admirablement bé i transporta automàticament a una altra època. 

I per acabar, a Barcelona, 'Carràrius' fa un recorregut pel carrer del Bisbe, des de la Catedral fins a la Plaça de Sant Jaume, explorant la zona que ha estat el cor de la ciutat des dels seus inicis. Buscarem inscripcions amagades, trobarem meravelles gòtiques i descobrirem un temple romà que va estar oblidat durant segles. 

'Carràrius' és el nou programa en català de divulgació històrica sobre els carrers de Catalunya de La 2. El presenta en Rubèn Muntañà i s'emet els dimarts.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats