Lleida
18/32° C (sol)
97% 26 km/h


El programa ‘El llenguado’, de TV3, visita avui LleidaEl músic ‘Lo Pardal Roquer’ i el professor de la UdL Ramon Sistac, alguns dels protagonistes


Avui, a partir de les 22.35 hores, TV3 emetrà un nou capítol d’aquest programa que en la seva segona part farà una visita a Lleida.

El llenguado, programa presentat per l’actor Guillem Albà i l’actriu i cantant Yolanda Sey –integrant de formacions musicals com The Sey Sisters o The Gramophone Allstars– i que tambe compta amb el filòleg, traductor i escriptor Pau Vidal com a assessor lingüístic, barreja la divulgació i l’entreteniment i pretén parlar sobre llengua: situació, variants o dubtes freqüents en un to distès, pràctic i en què no falta el sentit de l’humor.

El capitol d’avui, que va ser gravat ja fa uns mesos, està dividit en dues parts; en la primera Guillem Albà investiga com i per què aprenen català els adults, des de les classes del Consorci i les parelles lingüístiques, a la relació entre àvies i nets, les colles castelleres, la feina en un bar xinès o la vida de katalonski.

En la segona, el programa, de la mà de Yolanda Sey farà una visita a Lleida amb la intenció d’arraconar tòpics i prejudicis. Un dels protagonistes serà el professor de la UdL Ramon Sistac, amb qui s’aprofundirà en el vocabulari local, del que és un gran expert. 

Un altre dels protagonistes lleidatans serà el músic David Esterri, més conegut en el món artístic com Lo Pardal Roquer, que interpretarà a la Seu Vella de Lleida el seu tema Sóc de l’Oest, convertit ja en l’himne no oficial de Ponent i a través del qual es veu reflectida la parla característica d’aquesta zona. David Esterri es mostrava “satisfet” pel fet d’haver estat escollit pel programa com a representant de les terres lleidatanes.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats