Lleida
17-33° C (sol)
97% 26 km/h


El reggae de Jamaica, Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCOLa Unesco ha destacat que el reggae "conserva intactes tot un seguit de funcions socials bàsiques de la música


El reggae de Jamaica, que han popularitzat músics llegendaris com l'inoblidable Bob Marley, va ser declarat avui Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

"La seva aportació a la reflexió internacional sobre qüestions com la injustícia, la resistència, l'amor i la condició humana posa en relleu la força intel·lectual, sociopolítica, espiritual i sensual d'aquest element del patrimoni cultural", va explicar l'organització en un comunicat.

La Convenció de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco) va anunciar la decisió en la reunió de Port Luis (República de Maurici), on examina aquesta setmana diverses candidatures per a la seva Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

La Unesco ha destacat que el reggae "conserva intactes tot un seguit de funcions socials bàsiques de la música -vehicle d'opinions socials, pràctica catàrtica i lloa religiosa- i segueix sent un mitjà d'expressió cultural del conjunt de la població jamaicana".

L'organització de l'ONU va recordar que aquest gènere musical va sorgir d'una "amalgama d'antics ritmes musicals jamaicans i d'altres d'orígens molt diversos: caribenys, llatinoamericans i nord-americans".

En tots els nivells del sistema educatiu del país, ha afegit, "està present l'ensenyament d'aquesta música, des les escoles bressol fins a les universitats".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats