Lleida
3/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El Ricard Viñes Piano Kids and Youth reunirà quaranta talentsUna de les novetats és l’activitat ‘Sent el Santa Maria!’, amb actuacions pianístiques a l’hospital del 26 al 30 de juny


La segona edició del concurs Ricard Viñes Piano Kids and Youth, que tindrà lloc del 27 al 30 de juny, reunirà quaranta joves promeses de Catalunya, Espanya i l’estranger.

Any parell és sinònim de convocatòria de la versió per a nens del Concurs Internacional de Piano de Lleida. Enguany, en la seva segona edició, el certamen s’obrirà als pacients de l’Hospital Universitari Santa Maria amb l’activitat Sent el Santa Maria! Del 26 al 30 de juny s’instal·larà un piano a l’entrada del centre hospitalari on es faran actuacions en una acció en què, segons el seu director Jordi Cortada, guanyen l’art i la salut, ja que l’art com a expressió artística aporta beneficis al benestar de les persones. Una edició més, el concurs repetirà l’activitat Vine a tocar el piano a la plaça Ricard Viñes, que convida la ciutadania a tocar l’instrument i que comptarà amb la participació d’escoles de música.

El concert inaugural del Ricard Viñes Piano Youth and Kids, que tindrà lloc el 27 de juny a les 20.00 hores a l’Auditori Municipal Enric Granados, anirà a càrrec de Dmytro Choni, que va emportar-se el segon premi del concurs d’adults de l’any passat, mentre que les proves es desenvoluparan entre divendres i diumenge. En elles, els participants tindran 30 minuts per demostrar el seu repertori i convèncer els membres del jurat, format per experts i professionals reconeguts internacionalment, que seran els encarregats de proclamar els guanyadors. L’accés a les proves és gratuït i lliure, mentre que per assistir al lliurament dels premis (diumenge 30, 19.00 hores) cal recollir una invitació a la taquilla de l’Auditori.

Pel que respecte a la quantia econòmica dels premis, aquesta varia en funció de la categoria. El primer premi en la categoria III, de fins a 17 anys, està dotat amb 2.000 euros i un concert a l’Auditori; el segon és de 1.000 euros i el tercer de 500. Els guanyadors de la categoria II, de fins a 14, rebran 1.000, 500 i 300 euros, mentre que en la categoria I, de fins a 11, els premis són de 500, 300 i 200 euros.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats