Lleida
0/7° C (núvols)
97% 26 km/h


El Teatre L’Amistat de Mollerusa obre teló amb 'El Trencanous' del Ballet de Catalunya, per primer cop a terres de LleidaLa temporada també tindrà el millor humor d’ Yllana Teatro amb ‘The Primitals’, el circ de Tic-Toc i una gala on la màgia serà la protagonista


El Teatre L’Amistat aixecarà el teló de la nova temporada el proper 3 de febrer i ho farà per rebre per primer cop a les terres de Lleida al Ballet de Catalunya, una companyia nascuda fa poc més d’un any amb l’objectiu de potenciar una companyia de dansa autòctona amb capacitat de representar i identificar a Catalunya. El Ballet de Catalunya presentarà en la seva segona temporada un clàssic com és El Trencanous, que arriba a Mollerussa després d’haver exhaurit les entrades de les tres funcions representades al Centre Cultural de Terrassa.

La presentació de la nova temporada estable, que fins al maig comptarà amb 8 espectacles, ha anat a càrrec de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat del regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, i Àlex Culleré, responsable tècnic de la programació, els quals han indicat que com a novetat d’enguany les entrades es podran adquirir a través de la pàgina web del teatre www.teatrelamistat.com i, si es fa a taquilla, es disposarà d’un dia mes de venda, que serà dimecres, i que s’afegirà a dijous i divendres que ja eren hàbils per aquest menester.

La divertida comèdia musical The Primitals portada a escena a capella per Yllana Teatro serà una altra de les grans apostes del Teatre L’Amistat per a tancar la temporada el 18 de maig. També tindran protagonisme el circ amb Tic-Toc i Trapatelando (16 de març) i la màgia amb una gala amb participació de diferents mags (24 de març).

A banda d’El Trencanous, la dansa tindrà més pes amb un recorregut per als millors números de la història del Cabaret europeu i del music hall americà a través de la companyia NS Danza (23 de febrer).

Així mateix, les companyies locals tornaran a tenir el seu espai en la programació de la mà del Teatre de Butxaca i la representació de l’obra Absències, d’Eva Moreno, que va ser la guanyadora del 2n Concurs de Testos Teatrals per a espectacles de petit format (30 i 31 de març) i l’adaptació del conte Una vegada hi havia un Rei, de la mà de la Colla dels 50 i més (8,9 i 10 de febrer).

La Xarxa programa 3 obres destinades al públic familiar

La programació de La Xarxa completarà la temporada estable de teatre amb 3 obres variades i de qualitat, la primera de les quals El follet i el sabater, de Sim Silabim, tindrà lloc aquest diumenge 13. Les altres dues són La Jana i els 3 ossos, del Centre de Titelles (27 de gener) i Hats, de la companyia Jam (24 de febrer). El preu general de l’entrada és de 5 euros tot i que els socis de La Xarxa tenen un descompte d’1 euro.

Canvi d’horari al Cicle Gaudí

D’altra banda, pel que fa al Cicle Gaudí, el circuit estable de cinema català, que s’ofereix cada darrer dissabte de mes al Centre Cultural canvia d’hora i es farà a les 19.45 per tal d’apartar-ho a les sessions de cinema estable que es duen a terme al mateix equipament. Les pel•lícules programades aquest trimestre són El fotógrafo de Mauthausen (26 de gener), Petra (23 de febrer) i Entre dos aguas (30 de març).

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats