Lleida
4/11° C (núvols)
97% 26 km/h


Els californians The Aggrolites, estrelles del Ponent Roots FestivalEl festival de música negra creix en nombre de dies i en activitats


La vuitena edició del Ponent Roots Festival, el certamen independent de música negra, se celebra a Lleida del 13 al 17 de novembre.

L'acte principal serà el concert del divendres dia 15, a partir de les 23.00 hores, a la sala Cotton Club, en què actuaran els californians The Aggrolites (reggae, ska, rocksteady), que estan de gira mundial presentant el disc 'Reggae Now'; el músic australià Joel Sarakula (soul, disc i northern soul), els barcelonins Double Jabs (rocksteady) i el col·lectiu basc Global Funk Sound System, que ‘punxarà’ vinils amb percussió en directe de Denis B.

A més del concert, el Ponent Roots compta amb un bon nombre d'activitats, que començaran el dimecres dia 13 (Casa de les 3 Àmfores, 20.00 hores) amb la presentació del còmic 'Hip hop Family Tree (vol. III)', que parla del naixement d'aquest gènere musical als Estats Units.

El dijous dia 14 (20.00 hores), la botiga Grans Rècords acull el Vinil Fòrum, en què quatre ponents: Joan Lozano, Berri Antza, Ireneu Grosset i Laia Selectora, destacaran els tres LP’s que en la seva opinió han marcat la història de la música negra.

El dissabte dia 16 (12.00 hores), la cafeteria Beat & Soul acollirà el concert del músic de Solsona Eduard Gener i la inauguració d'una exposició de l'artista plàstica Sigrid Amores, mentre que l'Slàvia de les Borges Blanques (23.00) serà l'escenari del concert d'Homes Llúdriga.

Per a finalitzar, el diumenge dia 17, el Cotton Club acollirà el Ponent Roots Xics, amb Pixie Dixie, The Little Roots i la companyia de Bellpuig Tombs Creatius amb els seus jocs de fusta.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats