Lleida
3 / 11° C (pluja)
97% 26 km/h


Els joves presenten el Segarrock, que potencia els concerts a tota la comarca de la SegarraEl cartell amb total aglutina 14 festes amb un gran nombre de concerts on participen més de la meitat de municipis de la comarca


El Segarrock és una idea que va ser impulsada l'any 2012 per l'Assemblea de Joves de Cervera i que l'any passat es va tornar a engegar, juntament amb l'Assemblea de Joves de Guissona i Rodalies. Aquesta té com a objectiu principal potenciar les festes populars de la Segarra durant tot l'estiu. L'any passat, es va realitzar un cartell que contenia les dates, el lloc i els grups musicals de totes les festes de la comarca des del mes de maig fins al setembre.

Aquest any, però, els joves s’han proposat fer més gran aquesta iniciativa. Des de principis d'aquest any els joves s’han anat reunint amb els pobles de la nostra comarca per tal com expliquen “aquest projecte no només sigui nostre, sinó que sigui de tota La Segarra”.

Els joves volen que, entre tots i totes, aconseguir potenciar les festes populars, teixint així una xarxa de solidaritat que va molt més enllà de la festa en si, abastint àmbits tan amplis com la problemàtica del "botellón" entre els joves o les agressions sexistes que les dones encara patim en els espais d'oci. En aquesta mateixa línia de coses els joves s’han unit amb l’associació La Segarrenca per fer extensible als municipis el protocol de violència sexista en els espais d’oci i fer formació entre les persones interessades.

El cartell amb total aglutina 14 festes amb un gran nombre de concerts on participen més de la meitat de municipis de la comarca, com Cervera, Guissona, Massoteres, Granyena, Sedó, Tarroja, Sant Ramon, entre altres.

Entre els concerts hi ha el Concabella Rock, el Sant Ramon Rock, Festa de la colla dels Carranquers de Cervera, la Batalla del Foc a Sant Antoli, 20 anys FesTarroja, i molts més.

La presentació ha anat a càrrec dels joves, Jordi Garriga i Núria Ninot de l’Associació de Joves Cervera, i Enric Gener de l’Associació de Joves Guissona i Tarroja. A més, ha participat el conseller comarcal de Joventut Jordi Porta, que ha agraït la tasca als joves i felicitat per la recuperació del cartell per potenciar les festes locals.

Des de l’Oficina Jove del Consell Comarcal es dóna suport amb l’elaboració d’una pancarta per donar a conèixer les festes i un video promocional del Segarrock. Paral·lelament, es projectarà un concurs instagram també de les festes.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats