Lleida
3/17° C (sol)
97% 26 km/h


Els més petits, protagonistes del cap de setmana a la Mostra amb tallers i matinals de cinemaEl Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona, convidat aquesta edició, presenta les primeres projeccions


La 25a edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, que se celebra a Lleida fins al proper dijous 13 de juny, va celebrar ahir una jornada en què els més petits i la ciutat van gaudir de les novetats d’enguany.

La plaça Ricard Viñes va anar rebent els infants que volien participar en el taller Construïm un taumatrop, una joguina òptica anterior al cinema que es basa en el fenomen de la persistència retinal per crear la il·lusió òptica en moviment. Avui (12.00 hores) serà el torn del taller Pintem una màscara mexicana.

El director de la Mostra de Cinema Llatinoamericà, Juan Ferrer, va explicar que la intenció d’aquesta 25a edició ha estat “obrir” a la ciutat de Lleida el certament. Segons ell, el millor exemple d’aquesta voluntat han estat els tallers infantils que es van fer a la Plaça Ricard Vinyes, en què els més petits van poder fer màscares i pintar alguns dibuixos relacionats amb el cinema, com les calaveres de la pel·lícula Coco.

També en aquesta línia de sortir a la ciutat, el barri de la Mariola va acollir l’activitat de Cinema a la fresca, amb la projecció del documental Peret, yo soy la rumba, que va comptar amb la presentació de la seva directora, Paloma Zapata.

Entre les moltes projeccions va destacar Yeses, del director espanyol Miguel Forneiro. El documental narra la història del naixement d’una companyia de teatre a l’interior de la presó de Yeserías, un centre de dones madrileny, i la seva evolució al llarg dels anys. Forneiro va explicar que certàmens com la Mostra, amb una programació “molt completa” de cinema que “no es veu habitualment”, serveixen per difondre un cinema que “interessa a molts”.

Una de les novetats anunciades d’aquesta edició de La Mostra és la de convidar un festival, essent el FICGLB (Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona) l’encarregat de protagonitzar aquesta primera cita; ahir es van fer les primeres projeccions dels quatre films programats, Lo que no se ve i Cárceles bolleras.

Avui, al llarg de tot el dia, continuaran les projeccions al CaixaForum Lleida i l’Screenbox Funatic i moltes altres activitats com la presentació, al Cafè del Teatre (12.00 hores), del llibre ¡Cuba va!, Dialogant amb músics cubans.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats