Lleida
23/38° C (sol)
97% 26 km/h


Els tècnics audiovisuals lleidatans participaran a la marxa lenta del sector pels carrers de BarcelonaDemanen mantenir els ERTO durant més temps


L’Associació de Professionals de l’Audiovisual Català (APA), que engloba empreses i tècnics de imatge, so i llum del país, ha convocat el proper dilluns 15 de juny una marxa lenta pels carrers de Barcelona. L’objectiu és demanar un seguit de mesures a les institucions per mirar de pal·liar els efectes que ha tingut la crisi del Covi-19 sobre el sector, després de la suspensió de gran tots els esdeveniments culturals, congressos o concerts que tenien programats durant els propers mesos. 

A la demarcació de Lleida hi ha més d’una vintena d’empreses dedicades a l’audiovisual, les quals generen prop de vuit-cents llocs de treball directes i indirectes, sobretot durant la temporada d’estiu. Una d’aquestes empreses es Check Events, el seu gerent, Joan Reverte, es sumarà a aquesta marxa, la qual pretén reivindicar diversos punts en concret: Que el sector sigui considerat com un dels més afectats per la crisi; poder mantenir els treballadors en ERTO un cop s’acabi l’estat d’alarma, ja que “encara que no hi estiguem, seguirem sense poder fer aquest tipus de esdeveniments i no podrem treballar”; i en el cas de que es recuperi algun treballador no haver de pagar cap part proporcional del sou dels que encara són al ERTO. També demanen algunes mesures econòmiques com l’aplaçament d’impostos i de la seguretat social. Segons Reverte, el que volen es “no ser invisibles, darrera d’un artista sempre hi ha un tècnic i no podem ser oblidats”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats