Lleida
3-12° C (pluja)
97% 26 km/h


Els Titelles omplen d’històries, il·lusió i color l’Eix ComercialLes més de 20 actuacions gratuïtes que es van realitzar als carrers de Lleida van aplegar un bon nombre d’assistents


La jornada central de la 30a edició de la Fira de Titelles de Lleida, com ja és costum, va reunir a un bon nombre de lleidatans que van omplir l’Eix Comercial per tal de gaudir de les diferents actuacions que s’hi van realitzar durant tot el dia. 

La segona jornada de la mostra lleidatana, que va estar marcada per unes condicions climatològiques força adients perquè la gent sortís al carrer, va comptar a més de les actuacions previstes amb un gran desplegament de paradetes. Des de la plaça de Sant Joan fins a la plaça de la Catedral, passant per la plaça Esteve Cuitó, per la de Sant Francesc i la de la Paeria, els assistents a la fira van poder assistir a diferents propostes, com les actuacions de la companyia de les Avellanes Toc de Fusta, que van estrenar l’Atelier a més de representar Els amics d’en Cursó. També van actuar Galiot Teatre amb la seva obra El Drac Manelic, Pikzpalace amb el seu espectacle Boucherie Bacul o Conservando la memoria de El Patio del Teatro. A més de les actuacions la mostra també va comptar amb diverses distraccions per als més petis, com per exemple una atracció de cavallets. 

La Fira de Titelles també va comptar amb espectacles de pagament que es van realitzar en recintes tancats com serien el teatre de l’Escorxador, el CaixaForum o l’espai Orfeó. En aquests si van representar obres com Sabates noves de Tian Gombau–L’home dibuixat o La Jana i els 3 ossos del centre de Titelles de Lleida. 

L’Animac, com porta fent en les últimes edicions, va tornar a col·laborar amb la mostra a través d’uns curtmetratges en què el teatre de titelles i objectes és el protagonista. L’acte que va tenir lloc ahir a la Biblioteca Pública es repetirà avui a les dotze del migdia.

El director de la mostra, Oriol Ferre, es va mostrar “molt satisfet” de com havia transcorregut el dia i també “pel bon nombre d’assistents a la fira”. Ferre també va voler destacar que enguany hi ha hagut programadors dels 4 continents. A més va donar importància a l’actuació de ZumZum Teatre que va tenir lloc ahir a la Mariola, ja que va considerar “que és una manera de potenciar i de fer créixer la fiar als barris on fins ara aquesta no tenia presència”. Pel que fa a les entrades Oriol Ferre va destacar que “en les actuacions infantils i familiars s’havien gairebé exhaurit” fet que demostra que “la resposta del públic ha estat fantàstica. D’altra banda el director de la mostra va explicar que a les actuacions dirigides al públic juvenil havia costat més donar sortida a les entrades d’alguns espectacles però que l’assistència també podia ser etiquetada de “satisfactòria”. 

El darrer dia de la fira arrencaavuiales10delmatíamb l’espectacle El Divón de la Perruquera del grup Sienta la Cabeza, aquesta representació tindrà lloc al claustre de la Biblioteca 

La cloenda d’aquesta 30a Fira de Titelles tindrà lloc aquesta nit, a dos quarts d’onze, al Cafè del Teatre. Aquest tancament serà un homenatge a Joan Baixas, titellaire amb més de quaranta anys d’experiència reconegut a tot el món gràcies especialment a la seva tasca amb la companyia La Claca. Durant l’acte de cloenda també es realitzarà l’entrega de premis de la fira, en els quals un jurat, format per programadors i directors de festivals nacionals i internacionals, guardonarà, després d’haver visualitzat tots els espectacles de la mostra, al millor espectacle de carrer, el millor espectacle infantil o la millor escenografia entre d’altres. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats