Lleida
1/13° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Erik Castillo porta a Lleida el seu enèrgic i ballable directe des de CubaEl músic actua demà al Biloba al capdavant de Compota de Manana


Després de triomfar en el seu retorn a casa, omplint la sala Manolita, Erik i la seva banda, Compota de Manana, tornen amb un 'show' de ritmes cubans "molt més ballable i enèrgic".

Erik Castillo i la seva banda Compota de Manana van arribar a Lleida amb la incertesa de veure quina seria la resposta del públic. Era la primera vegada que el músic lleidatà tornava a tocar a casa després de passar 10 anys a Cuba formant-se com a músic. Ho va fer per la porta gran, amb un públic entregat que va omplir la sala Manolita en un directe de ritmes cubans que no va defraudar a ningú i que va superar totes les expectatives, fins i tot les del mateix Erik. Quatre mesos després tornen a Lleida per oferir demà un concert ple de sorpreses a la discoteca Biloba (21.00 hores, 12 euros) que farà transportar el públic fins a la mateixa Cuba. "Serà un 'show' més llarg i molt més ballable i enèrgic", comenta a LA MAÑANA Erik Castillo per afegir que "és una experiència molt bonica tornar a Lleida i una gran responsabilitat i orgull fer-ho en tan poc espai de temps". Per a aquesta ocasió, el vocalista de Compota de Manana anuncia novetats importants, com la inclusió d'audiovisuals que faran del concert tota una experiència.

Erik Castillo i el seu projecte Compota de Manana, una banda formada per 14 músics de gran qualitat, són a hores d'ara un dels grups més en forma i sol·licitats dins i fora de les nostres fronteres. "No esperava aquest èxit, tot i que és el resultat de molts anys d'aprenentatge i treball. Sempre he estat ficat en el món de la música i aquest era un projecte pensat, meditat i que tenia la pretensió de funcionar i així està sent fins al moment ", subratlla Castillo. En aquest sentit, la banda que lidera el músic lleidatà viatjarà fins a França el proper 31 d'octubre per participar al 'Festival Internacional Cubà Orange', un dels més prestigiosos del gènere, al costat d'altres grups de gran trajectòria i reconeixement mundial. Abans, el 6 de setembre, es desplaçaran fins a Begur (Girona) per deixar el seu segell a la Fira d'Indians, festival que posa en relleu la intensa relació entre Begur i Cuba i que té el seu origen en l'emigració de molts ciutadans de Begur a l'illa caribenya al llarg del segle XIX.

A l'haver viatjat per diferents punts del continent, Castillo coneix de primera mà les exigències del públic, "molt més proper i entregat a Amèrica Llatina" i "fred però més organitzat a Europa". En el cas particular de Lleida, comenta que "va ser una passada; van estar tot el concert amb les mans amunt i predisposats a passar-s'ho bé ". Per aquest motiu Erik i la seva banda repeteixen experiència, aquesta vegada en un espai molt més gran i apte per a la seva música per proporcionar un directe "que promet ser molt bèstia". Compota de Manana va estrenar dimarts a les seves xarxes socials una sèrie de vídeos per promocionar el concert d'aquest diumenge.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats