Lleida
21/32° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Festuc Teatre representarà el primer espectacle de titelles a Catalunya amb públic presencial i serà a CorbinsL'actuació tindrà lloc dijous 21 al camp de futbol del municipi


La companyia de teatre familiar Festuc Teatre representarà en viu el seu espectacle “La Mongetera Màgica” el proper 21 de maig a les 12h al camp de futbol del municipi on radica, Corbins. La programació, feta amb la col·laboració, complicitat i compromís de l’Ajuntament, es converteix doncs en la primera funció de titelles que es durà a terme amb públic presencial a Catalunya dins la Fase 1, des de l’Estat d’Alarma. S'emmarca dins la Festa Major de Sta. Quitèria i queda reservada als empadronats del municipi. Amb aquesta proposta, ambdós entitats volen encoratjar a seguir l’exemple, apostant més que mai pel públic familiar.

En comunicat a les xarxes socials, i sota el hashtag #LaCulturaTambéCura  Pere Pàmpols i Íngrid Teixidó, directors de la companyia, reivindiquen que en Fase 1 es reprogrami el teatre d’acord amb el que decreta el BOE. “Necessitem que les arts escèniques en viu tornin i tothom sigui responsable: Públic, Adults i Programadors. D’una banda  hem de seguir les mesures sanitàries establertes pel dia a dia de la representació i d’altra banda en la responsabilitat que tenim les entitats públiques i les companyies de tornar  a fer teatre  en directe amb públic. El públic, sobretot el familiar, després  de tant de temps  tancat necessita  tornar a veure propostes artístiques reals, en directe, com  abans del Covid-19, doncs la cultura també cura.”

L’espectacle es durà a terme en exteriors, al  camp de futbol en tant que és l’espai municipal que millor garanteix la seguretat. L’escenari es situarà al centre per poder controlar els accessos i evitar aglomeracions. Tot i que el  BOE permet l’assistència de 400 espectadors, els organitzadors opten per un aforament màxim de 112 persones.  Les entrades es vendran prèvia reserva per telèfon a l’Ajuntament  i  els accessos  i sortides es faran de forma esglaonada. El públic estarà distribuït en grups familiars amb cadires per a 4 persones, preveient-se també  la possibilitat d’augmentar-les per a famílies nombroses. Cada unitat familiar estarà separada de la resta pels 2 metres exigits i l’ús de la mascareta serà obligatori durant tota la funció.

L’endemà, 22 de maig a les 18h, la funció es podrà veure online per a la resta de públic que no haurà pogut assistir-hi presencialment, “perquè ningú quedi exclòs per les restriccions sanitàries,  però tenim clar que el teatre online sempre serà un complement i mai un substitutiu”.

Com tot el sector, la gira programada a Catalunya i tot l’Estat l’Espanyol ha estat aturada, i tal sols un 30% aproximadament està reprogramada  entre tardor i 2021, essent les funcions escolars les que més bloquejades estan. A dia d’avui es tracta de la incertesa d’unes 80 actuacions que suposen una manca d’ingressos  d’uns 120.000 euros, sense que la companyia hagi empès cap Erto a les seves treballadores. Durant el confinament, Festuc Teatre ha engegat accions com difondre online i gratuïtatament l’espectacle en gira “Adeu  Peter Pan”, i  la producció del vídeo difós a xarxes de la llegenda de Sant Jordi amb els nenes i nenes de Corbins confinats, com a titellaires i narradors.

La companyia de titelles i actors, radicada a Corbins, va ser fundada  a Lleida el 2003 per Íngrid Teixidó i Pere Pàmpols amb el propòsit de representar espectacles que arribin emocionalment als espectadors tinguin l’edat que tinguin, aportant un lligam molt fort entre música, narració i interpretació.  Amb el darrer espectacle, “Adeu Peter Pan”, la companyia ha fet més 250 actuacions i ha guanyat premis com  el Feten 2019 de Gijón a la millor proposta escènica, el Millor espectacle infantil al festival de Ciudad Rodrigo, i ha estat candidat a Premios Max.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats