Lleida
4/11° C (núvols)
97% 26 km/h


FiraTàrrega 2019 aposta pel públic adolescent amb dotze propostesLa primera edició sota la direcció artística d’Anna Giribet, aposta per fer arribar les arts escèniques a tots els públics


FiraTàrrega considera que els adolescents "són el gran públic oblidat" i per això vol apostar per apropar propostes que puguin captar el seu interès. Per aquest motiu, aquest any s'han programat 12 espectacles especialment pensats pels joves. Entre aquestes propostes destaquen 'Livalone' de Fundació Agrupación Colectiva, amb Francesc Cuéllar i Alejandro Curiel, que tracta sobre la problemàtica dels joves per accedir a l'habitatge; l'opera prima de la companyia Mambo Project, que amb 'La Festa', volen retratar el moment en què els protagonistes s'enamoren i es desenamoren en una discoteca i la companyia Sixto Paz amb 'Así bailan las putas', una crítica de la mirada patriarcal amb Júlia Bertran i la seva professora de ball, Ana Chinchilla.

Els altres protagonistes d'aquesta programació destinada als adolescents són Guillem Albà amb 'CALMA!', en el qual reflexiona sobre el ritme accelerat de la vida i la necessitat d'estar constantment connectat. Per la seva banda, la companyia A Vore portarà per primera vegada el seu espectacle 'Avore' al carrer, un projecte que parteix de la tradició de les Terres de l'Ebre i contraposa llenguatges aparentment distanciats com la música electrònica i la dansa contemporània enfront de les jotes i les danses tradicionals. 

Completen la proposta adreçada al públic adolescent, Bukráa Circus amb el seu espectacle de clown contemporani 'El gran final'; els bascos Horzmuga que estrenaran nou espectacle a Tàrrega; els francesos Marcel et ses dròles de femmes presentaran la proposta de circ 'The good place'; la companyia UpArte presentaran 'Àureo', una peça d'acrobàcia, equilibri i moviment de carrer; els Sound de Secà estrenaran 'Pôsse' i també s'ha programat Kernel Dance Theatre i Xavier Laliberté & Elwin Roland.

La nova edició de FiraTàrrega, la primera edició sota la direcció artística d’Anna Giribet, aposta per fer arribar les arts escèniques a tots els públics i considera que "una de les principals dificultats que afronten les empreses, fires i festivals culturals és l'accés a la cultura dels adolescents / joves".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats