Lleida
3 / 11° C (pluja)
97% 26 km/h


FiraTàrrega programa una cinquantena d'espectacles provinents de vuit països per convidar a rellegir l'espai públicLa ciutat escalfa motors per acollir del 6 al 9 de setembre un certamen que girarà entorn del territori, la memòria, la identitat i la inclusió


La ciutat de Tàrrega engega el compte enrere per acollir del 6 al 9 de setembre l'emblemàtica fira d'arts escèniques que en aquesta edició convida a rellegir l'espai públic contemporani, actualitzar-ne la mirada, i entendre i celebrar el carrer. FiraTàrrega comptarà amb 50 espectacles provinents de vuit països que duran a terme 227 funcions en 22 espais d'exhibició. La Compagnie Lucamoros amb 'La Tortue de Gauguin' serà l'encarregada de donar el tret de sortida a un certamen que tindrà com a eixos temàtics el territori, la memòria, la identitat i la inclusió. Entre les peces escèniques programades aquest any, destaquen 12 espectacles que han comptat amb el suport a la creació de FiraTàrrega.

L'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha qualificat la fira en roda de premsa de "regal" i ha assegurat que és una "referència de professionalitat que oxigena i reforça el mercat creatiu". A part, ha recordat que aquesta és "una edició especial" perquè es tracta del darrer any que Jordi Duran està al capdavant de la direcció artística del certamen. Per la seva banda, aquest ha manifestat que la FiraTàrrega duu rellegint l'espai públic des del seu naixement, però que enguany aquest propòsit assumeix un rol diferent perquè la societat ha canviat i "l'espai públic és més delicat que mai". A més, Duran ha demanat a les companyies participants que, des de l'art, posin en qüestió "tot el que està passant".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats