Lleida
4 - 13° C (sol)
97% 26 km/h


'Incerta glòria' amb 16 nominacions, 'Estiu 1993' amb 14 i 'La llibreria' amb 12 , favorites als X premis GaudíL'actor David Verdaguer, doblement nominat, serà l'encarregat de presentar per primera vegada la gala del 28 de gener


Les pel·lícules amb més nominacions als X Premis Gaudí són 'Incerta Glòria', d'Agustí Villaronga, amb 16, igualant així les que el 2012 va tenir 'Eva'; seguida per l'òpera prima de Carla Simón 'Estiu 1993', amb 14; el darrer film d'Isabel Coixet 'La llibreria', amb 12; 'Tierra firme' de Carlos Marques-Marcet, amb 11; 'Brava' de Roser Aguilar, 'Abracadabra' de Pablo Berger i 'La llamada' de Javier Ambrossi i Javier Calvo amb 3, i 'Júlia ist' d'Elena Martín amb 2.

Una dada destacada és que, dels 30 films nominats, 12 d'ells estan dirigits per dones. Els actors Àlex Brendemühl i Nora Navas han estat els encarregats de llegir els nominats a les 22 categories en un acte que s'ha celebrat aquest dijous a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm. La presidenta de l'Acadèmia, Isona Passola, ha anunciat que l'actor David Verdaguer, doblement nominat, serà l'encarregat de presentar la gala del 28 de gener. Una altra novetat és que aquest any s'entregarà per primera vegada el Premi del Públic.

A la categoria de Millor pel·lícula competeixen les quatre produccions en llengua catalana 'Brava', dirigida per Roser Aguilar, escrita per Roser Aguilar i Alejandro Hernández i produïda per Setmàgic Audiovisual, Iberrota Films i TV On; 'Estiu 1993', escrita i dirigida per Carla Simón i produïda per Inicia Films i Avalon PC; 'Incerta glòria', dirigida per Agustí Villaronga, escrita per Coral Cruz i Agustí Villaronga i produïda per Massa d'Or Produccions, TVC, Aragón TV i Urresti Producciones, i 'La película de nuestra vida', escrita i dirigida per Enrique Baró i Ubach i produïda per All I Need Is Money.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats