Lleida
0/7° C (núvols)
97% 26 km/h


La 8a edició del Festival Internacional de Fado de Catalunya programa tres actuacions a Lleida i una a BarcelonaEl certamen, que tindrà lloc de l'11 al 26 d'octubre, comptarà amb artistes i formacions d'Holanda, Galícia, Polònia, Portugal i Catalunya


La 8a edició del Festival Internacional de Fado de Catalunya, que tindrà lloc de l'11 al 26 d'octubre, ha programat tres concerts Lleida i un a Barcelona, a més d'activitats culturals paral·leles que es desenvoluparan en diferents espais de la capital del Segrià amb les quals l'organització pretén arribar a nous públics. L'InterFado comptarà amb les actuacions de formacions musicals amb una consolidada trajectòria musical dins del fado, procedents d'Holanda, Galícia, Polònia, Portugal i Catalunya. El certamen l'inaugurarà 3 No Fado, amb un concert el 18 d'octubre a la sala Harlem Jazz Club de Barcelona. L'endemà la mateixa formació actuarà al Cafè del Teatre de Lleida. El mateix escenari lleidatà acollirà les actuacions de la portuguesa, Cristina Madeira, el 25 d'octubre, i de la formació gallega Lusdosoul, que tancarà el festival el dia 26.

El festival, que organitza la Fundació Orfeó Lleidatà i l'Ajuntament de Lleida, amb la col·laboració especial del Consolat de Portugal a Barcelona, i sota la direcció artística de la cantant lleidatana Carolina Blàvia, tindrà lloc per vuitè any consecutiu a Lleida i per segona vegada també a Barcelona, de l'11 al 26 d'octubre.

L'InterFado consolida la seva presència a Barcelona i ofereix una proposta per segona vegada a la sala Harlem Jazz Club. En aquesta ocasió serà la formació 3 No Fado, amb músics de Varsòvia, Amsterdam i Barcelona, l'encarregada d'obrir el festival el divendres 18 d'octubre a les vuit del vespre.

L'eix central del festival, però, seran els concerts al Cafè del Teatre de Lleida, que s'iniciaran el dissabte 19 d'octubre amb la formació 3 No Fado. El divendres 25, la cantant Cristina Madeira, vinguda de Lisboa, oferirà una proposta de fado més clàssic i tradicional. L'últim concert al Cafè del Teatre serà el dissabte 26, amb la formació gallega Lusdosul. La directora del festival, Carolina Blàvia, ha explicat que Lusdosul és una innovadora interpretació del fado, amb textures més pròpies del post-rock o la música electrònica. Els concerts començaran a les dos quarts d'onze de la nit però les portes del Cafè del Teatre s'obriran a partir de nou del vespre perquè el públic poder degustar productes portuguesos.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats