Lleida
7/16° C (sol)
97% 26 km/h


La beatlemania paralitza Abbey Road en el 50 aniversari de l'emblemàtica fotoEl pas de vianants d'Abbey Road és un dels llocs més fotografiats de Londres


Podria semblar un encreuament qualsevol d'un carrer qualsevol del londinenc barri de St John 's Wood, però cada any milers de turistes travessen el pas de zebra d'Abbey Road amb l'objectiu d'imitar una de les fotos més famoses de la història, portada de l'homònim àlbum de The Beatles de 1969.

Centenars de persones es van congregar aquest dijous a l'icònic encreuament de la capital britànica per celebrar el 50 aniversari de la imatge presa a l'agost de 1969 pel fotògraf escocès Iain Macmillan i retre homenatge al famós quartet de Liverpool, la música del segueix viva dècades després.

Per festejar l'efemèride, un grup d'imitadors dels Beatles va arribar al carrer d'Abbey Road en una rèplica de l'psicodèlic Rolls Royce de John Lennon per reproduir la imatge mig segle després, tot un emblema de la cultura pop.

Va ser tal el nombre d'assistents a l'esdeveniment que, durant la celebració, la policia londinenca es va veure obligada a intervenir per permetre que el trànsit de la via circulés amb normalitat ja que es tracta d'un carrer molt transitat per vehicles.

"Tan sols va prendre 10 minuts fer les fotos i des de llavors això s'ha convertit en una bogeria", va assegurar l'expert britànic dels Beatles Richard Porter en declaracions a Efe.

Segons Porter, guia d'una ruta pels llocs més emblemàtics de la banda a la capital britànica, el pas de vianants d'Abbey Road és un dels llocs més fotografiats de Londres: "Prop de 300 000 persones a l'any creuen el carrer, unes 1000 al dia ".

Enfundats amb samarretes de la famosa banda anglesa i a ritme de cançons del grup com 'Hey Jude' o 'She Loves You', fans dels Beatles de diferents edats i llocs del món els van retre homenatge i van compartir anècdotes.

Catherine, una dona nord-americana i admiradora de la banda va assenyalar a Efe: "Em sento nostàlgica al veure això, ja que confirma la creença que vaig tenir des del principi que els Beatles van ser molt més que només un grup de pop".

"Crec que ni ells sabien el moltíssim que anaven a canviar el món, qui més rep un homenatge així 50 anys després? Ni tan sols Elvis", va afegir.

Una altra fan americà del grup, Jacqueline, va assegurar: "La beatlemania és una forma de vida".

'Abbey Road' va ser l'onzè àlbum d'estudi publicat per l'agrupació el 26 de setembre de 1969 al Regne Unit, les cançons van ser gravades en els famosos estudis situats al mateix carrer que dóna nom al disc.

Considerat com un dels millors àlbums de la banda i de la història, 'Abbey Road' va ser realitzat en els últims anys que va estar activa.

Tot i que es va realitzar quan el quartet no passava pels seus millor moment, l'àlbum inclou alguns dels seus temes més coneguts com 'Come Together', 'Something' o 'Here Comes The Sun'.

"Al principi el disc no s'anava cridar Abbey Road, s'anava a cridar Everest, la marca de cigars preferits de Geoff Emerick, un dels enginyers de so de la banda", va assenyalar Porter.

No obstant això, la idea de realitzar la portada de l'àlbum a la muntanya entre la Xina i el Nepal va ser descartada i es va decidir trucar al disc de la mateixa manera que els estudis i el famós carrer, comptant per al disseny de la caràtula amb el director artístic britànic John Kosh, qui també va idear la imatge de l'àlbum 'Let it Be' el 1970.

A més de ser un emblema popular, la portada del disc genera hipòtesis com la de la teoria conspiratòria, que assegura que Paul McCartney va morir en un accident de cotxe el 1966 i va ser substituït per un doble.

Segons Porter, hi ha "una teoria boja" que suggereix que la fotografia és una metàfora de l'enterrament de McCartney, que és l'únic dels quatre que apareix descalç a la imatge.

En l'actualitat una càmera instal·lada al barri del nord de Londres permet veure per internet als centenars de turistes i admiradors de la banda que cada dia esperen impacients per immortalitzar una foto en un dels passos de zebra més famosos del món.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats