Lleida
2/13° C (boira i sol)
97% 26 km/h


La Coral del Sant Josep arregla grans clàssics del rock del segle XX en la seva obra 'Sobreviure'L'espectacle combina la música en directe amb una història fictícia


La Coral del Sant Josep de Tàrrega presentarà a Lleida el proper 25 de maig, a la plaça Esteve Cuito del Teatre de l'Escorxador, 'Sobreviure', un projecte transversal i híbrid que beu del concert musical i de l'espectacle teatral.

Bruce Springsteen, The Beatles, Police, Tina Turner i altres grans clàssics del rock de la segona meitat del segle XX, arreglats en versió coral per prop de 300 cantants de la comunitat educativa de l'escola Vedruna de Tàrrega -la Coral del Sant Josep, la Coral de Petits i la Coral de Parés- i la Coral Maristes Montserrat de Lleida.

Aquest és un dels al·licients de l'espectacle Sobreviure, que el públic lleidatà podrà veure el 25 de maig a la plaça Esteve Cuito i que abans passarà per la plaça Major de Tàrrega. Però no l'únic. L'espectacle, a més d'utilitzar cançons de rock internacional cantades en directe, explica una història fictícia que passa a alta mar on els protagonistes no són actors i la posada en escena brilla i és fonamental per explicar la trama. "No és un concert de música ni un espectacle de teatre a l'ús", explica Carles Fortuny, director de la Coral del Sant Josep. "Surt dels cànons establerts i vam jugar amb una escenografia molt gran i visual", afegeix.

L'acció de l'obra, que té una durada aproximada d'uns 60 minuts, succeeix entre l'escenari -un gran vaixell-, i el pati de butaques i combina la música amb el moviment dels cantants per teixir una obra global plena de llum i sonoritat.

Sobreviure ens fa viatjar a un país imaginari on es prohibeix la música i tot el relacionat amb ella i on els habitants, que no poden sobreviure sense la seva companyia, es veuen obligats a embarcar-se en una llarga travessia marítima per buscar allò tan vital al que no volen renunciar i sense el que no poden viure. L'objectiu és reflexionar sobre la importància de l'immaterial a les nostres vides i l'absurd del caprici i l'avarícia humana.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats