Lleida
2/12° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La directora lleidatana Marta González De La Vega formarà part del 6è Drama Pitching LabGonzález De La Vega viatjarà a Grècia per presentar el seu tercer projecte de curtmetratge, “The Valdomero”, el proper mes de setembre.


La directora lleidatana Marta González De La Vega es troba entre els catorze seleccionats per  participar al 6è Dama Piching Lab que organitza el Drama International Short Film Festival, el certamen de curtmetratges més important de Grècia i del Sud-est d'Europa. El Pitching Labes tracta d’un espai de creació i desenvolupament de curtmetratges amb recorregut internacional. Al llarg d’una setmana, els catorze cineastes seleccionats provinents dels Estats Units, Corea, Regne Unit, Grècia, Alemanya, Espanya i Bulgària desenvoluparan els seus respectius projectes i els presentaran davant un panell de productors potencials.

González De La Vega presentarà el seu tercer projecte de curtmetratge, “The Valdomero”, ambientat a la postguerra asturiana. El guió de la jove cineasta s’inspira en la història real de la família que va marcar el destí de la localitat costanera de Llastres: els Victorero. Sis germans, una fortuna feta a Mèxic i un poble enfonsat en la misèria són l’escenari d’aquest drama històric que es rodarà el proper 2020.

“Mai”, el primer curtmetratge de la cineasta, es va rodar a Sucs i va aconseguir ser seleccionat per més de 180 festivals, certàmens i mostres de cinema internacionals. En 12 mesos, “Mai” es va estrenar a més de 30 països, aconseguint 15 premis, i el reconeixement dels jurats i públic d’on participava. González De La Vega decideix llavors llençar-se a la producció del seu segon curtmetratge, “Neu”, rodat a l’Escola Espiga de Lleida i que compta amb l’Aida Flix, el José Mellinas, la Violeta Porta i catorze nenes i nens de Lleida dins el repartiment.

Immersa en la postproducció de “Neu”, la jove lleidatana assistirà al 6è Drama Pitching Lab per presentar i desenvolupar “The Valdomero” del 15 al 22 de setembre. El fòrum, on treballarà conjuntament amb la resta de cineastes escollits, és una oportunitat única per aconseguir finançament i donar a conèixer el talent emergent del cinema, tant en l’àmbit europeu com internacional.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats