Lleida
3 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


"La forma del agua" regna en els Óscar amb quatre guardons'Dunkerque' s'endú tres estatuetes menors.


"La forma del agua", dirigida pel mexicà Guillermo del Toro, va regnar en la 90 edició dels Oscar amb quatre estatuetes, per davant de les tres de caràcter tècnic de "Dunkerque"

El film del realitzador de Guadalajara es va emportar els guardons a millor pel·lícula, millor director, millor banda sonora original i millor disseny de producció.

"Fa poques setmanes, Steven Spielberg em va dir que si finalment pujava al podi amb aquest premi, havia de recordar que sóc part del nostre llegat, el nostre món de cineastes, i que estigui orgullós per això. Estic molt orgullós i vull dedicar això a tots els joves cineastes ", va manifestar del Toro al recollir el premi gros de la nit.

"I a tots els joves que ens estan ensenyant com es fan de veritat les coses en tots els països", ha afegit, en clara al·lusió a casos com el recent tiroteig a l'institut Marjory Stoneman Douglas, de Parkland (Florida), on els estudiants han reaccionat amb grans manifestacions a EUA

"Dunkerque", del britànic Christopher Nolan, va aconseguir els premis al millor so, el millor muntatge de so i al millor muntatge.

Un grup de diverses cintes va aconseguir dues mencions: "El instante más oscuro", "Coco", "Déjame salir" i "Tres anuncios en las afueras", que va deixar la seva empremta amb els premis a la millor actriu (Frances McDormand) i al millor actor de repartiment (Sam Rockwell).

El Oscar al millor actor va ser per al britànic Gary Oldman per "El instante más oscuro" i el de millor actriu secundària per Allisson Janney per "Yo, Tony" en una nit en què no hi va haver sorpreses i els premis van recaure en els favorits.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats