Lleida
3/19° C (boira i sol)
97% 26 km/h


La històrica Companyia Elèctrica Dharma porta la seva 'Flamarada' a LleidaAmb un concert el 26 de juliol en el marc del Seu Vella Music Festival


La històrica companyia Elèctrica Dharma, des del barceloní barri de Sants, serà una de les grans protagonistes de la tercera edició del Seu Vella Music Festival, que aproparà a Lleida una sèrie de concerts els caps de setmana del mes de juliol. Després d'uns anys d'aturada, Dharma, una de les bandes més emblemàtiques del panorama musical català, tornarà als escenaris per tancar el festival amb Flamarada, el seu disc número 25, on combina peces instrumentals que van compondre durant un viatge a Mali amb altres més reivindicatives, com un poema a Jordi Cuixart. El concert tindrà lloc el divendres 26 mes de juliol (21.30, 18 i 20 euros).

El director del Consorci del Turó de la Seu Vella, Jordi Baigol, va explicar ahir, durant la roda de premsa de presentació del certamen, que "manté la mateixa essència que l'any passat". Per aquest motiu repeteix l'experiència de treure els concerts de l'interior de la nau de la Seu Vella a l'espai exterior de la Canonja, una iniciativa que "ens va permetre posar més públic" i "amplificar" el festival. De fet, el públic va respondre positivament al canvi i van ser més de 3.000 persones les que es van donar cita al conjunt monumental lleidatà. Baigol va explicar que la nova ubicació "s'ajusta perfectament" a les característiques del festival i que té l'avantatge d'estar "suficientment tancat per no molestar els veïns amb la música". La banda lleidatana Koers serà l'encarregada d'obrir la tanda de concerts, el divendres 5 de juliol, amb la seva proposta de reggae i el repertori del seu celebrat disc de debut Unbroken, amb el qual han brillat fins al punt de protagonitzar la cançó de l'estiu de TV3. Dissabte serà el torn d'Anna Roig i Àlex Cassanyes, que cantaran cançons franceses de Jacques Brel, Claude Nougaro o Serge Gains-bourg en Format Big Band, amb la tendresa com a denominador comú.

El cap de setmana del 12 de juliol arribaran a la Seu Vella Els Mambo Jambo Arkestra. Al quartet habitual, format per Dani Nel·lo, Ivan Kovacevic, Dani Baraldés i Anton Jarl, s'afegeixen cinc saxos, sis metalls i una guitarra per oferir el seu repertori d'una manera inaudita. Diumenge 21, Juddit Nedderman deixarà de banda la seva col·laboració amb Alejandro Sanz per interpretar el cançoner de Nua, el su tercer disc i en el qual despulla i deixa al descobert les seves emocions i reflexions. Els concerts començaran a les 21.30 hores i les entrades, ja a la venda a través de la plataforma tincticket, oscil·len entre a els 12 euros, l'anticipada, i a els 15, a taquilla.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats