Lleida
2 - 9° C (boira i sol)
97% 26 km/h


La música torna a sonar a l'esplanada d'Escalarre quan falta un any pel Doctor Music FestivalUna vuitantena d'actuacions d'artistes que ja hi van ser fa vint anys i de l'actualitat conformaran el cartell que es donarà a conèixer a la tardor


Un concert de Quimi Portet ha tornat a portar la música a l'esplanada d'Escalarre quan encara falta un any per la celebració del Doctor Music Festival (12,13 i 14 de juliol de 2019). A aquesta celebració l'ha precedit la plantació d'un menhir de prop de 6 metres i 8 tones de pes per activar l'energia del lloc, harmonitzar-la i que es reflecteixi a tota la zona. Neo Sala, director del Doctor Music Festival, s'ha mostrat molt satisfet de la resposta de la gent i ha dit que quan encara falta un any i no s'ha donat a conèixer el cartell ja s'han venut més de 2.300 entrades. Tot i no desvetllar cap artista dels que vindran a tocar a l'esplanada d'Escalarre sí que ha dit que el cartell el conformaran uns 80 artistes. Pel que fa a la tipologia d'aquests n'hi haurà dels que ja hi van ser fa 20 anys i d'actuals, sense descuidar els Km0. Sala ha explicat que el públic als que van dirigits en aquesta nova edició del Doctor són aquells que ja hi van ser fa 20 anys i atraure'n als nous. Tots, tindran per escollir diferents tipologies d'allotjament dins del recinte.

No solament ha tornat a sonar la música als prats d'Escalarre sinó també s'hi ha tornat a crear una zona d'acampada amb més de 100 tendes, on hi han passat la nit els organitzadors del festival. Les tendes, igual que el menhir, s'han ubicat de manera estratègica en funció de les energies del lloc. Seguint les energies de la Vall també es distribuiran d'aquí a un any els escenaris, les zones d'acampada, de restauració o de serveis.

Neo Sala s'ha mostrat ferm i ha sentenciat que no hi ha d'haver cap dubte que el Doctor Music Festival es celebrarà. La productora ja compta amb pràcticament tots els terrenys necessaris per al festival arrendats i els pocs propietaris que encara no han signat es tracta de finques no prioritàries.

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carlos Isús, s'ha reiterat amb la idea del director del Festival i ha dit que el Doctor Music ja està en marxa. Isús, que ja el va viure fa 20 anys com alcalde d'Espot, ha recordat que en aquell moment els veïns de les Valls d'Àneu eren molt contraris a la seva celebració i ara, amb l'experiència, és el territori qui ha anat a buscar la productora.

Isús, ha recordat que tot i la flexibilitat de la normativa de fa 20 anys va ser més complicada la seva celebració que no ho serà d'aquí a un any. Pel que fa als permisos estan tots en curs.

Si es parla de xifres, la 'rencarnation edition' del Doctor Music Festival generarà un PIB de 6 milions d'euros, xifra que representa un 5,8% del total del PIB de la comarca durant el 2019. Pel que fa a l'impacte econòmic total, es preveu d'uns 100 milions d'euros. Els dies previs i durant el Festival treballaran al recinte unes 3.000 persones per donar resposta a les necessitats dels 60.000 espectadors que s'esperen. El pressupost del Festival serà d'uns 12 milions d'euros.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats