Lleida
1 / 17° C (sol)
97% 26 km/h


L'Escola Folk del Pirineu farà classes conjuntes a aprenents d'instruments diversos per fomentar que es creïn nous grupsLa idea és programar-les un o dos cops cada trimestre a partir del proper curs, amb l'objectiu de donar més transversalitat a la seva formació


L'Escola Folk del Pirineu treballa per dotar, a partir del proper curs, d'un caire més transversal a algunes de les seves sessions. La idea és que alumnes que regularment fan classes d'un instrument en concret complementin la seva formació tocant conjuntament amb companys que n'estan aprenent d'altres i fomentar així el seu interès per assajar plegats, estimular-los, fins i tot, cap a la creació de nous grups musicals. Unes 300 persones reben formació d'aquest centre, tant a través de la seva seu d'Arsèguel (Alt Urgell) com en les activitats extraescolars que desenvolupen en una vintena d'escoles repartides per diverses localitats de diferents comarques pirinenques.

Gairebé la meitat dels alumnes de l'Escola Folk del Pirineu reben classes d'acordió diatònic, un instrument que forma part de l'imaginari col·lectiu de les comarques de muntanya segons el seu director, Isidre Peláez. Una formació que fins i tot abans de la posada en marxa de la seva seu a Arsèguel, ara fa vuit anys, han anat apropat a diferents centres educatius de les comarques de l'Alt Urgell, la Cerdanya, els dos Pallars i el Berguedà, així com també del principat d'Andorra.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats