Lleida
18/32° C (sol)
97% 26 km/h


Leticia Dolera, al CaixaForum demà a les 19hL’actriu, guionista, escriptora i directora de cinema reflexionarà sobre la importància d'escriure o llegir com a procés de descobriment personal


Leticia Dolera és actriu, guionista i directora de cinema. Ha treballat en sèries de televisió com Al salir de clase, Los Serrano, Hospital Central i Mad Dogs, i en pel·lícules com El otro lado de la cama, [REC] 3, Kamikaze o La novia. El 2015 va escriure, dirigir i protagonitzar la seva primera pel·lícula, Requisitos para ser una persona normal, que va guanyar els premis al Millor Guió Novell, Fotografia i Muntatge al Festival de Màlaga i va ser finalista de tres Goyas: Millor Direcció Novella, Millor Muntatge i Millor Actriu Revelació. Fidel a les seves conviccions feministes, l’agost del 2017 va protagonitzar la campanya de l’Ajuntament de Madrid «No és no» contra les violències masclistes. És autora del llibre Morder la manzana, un èxit editorial amb més de 60.000 exemplars venuts, i directora i guionista de la sèrie Vida perfecta, que s’estrenarà a Movistar a la tardor i que ja ha obtingut dos premis importants al festival de sèries de Canes.

La conferència forma part del cicle Universos Literaris, un cicle organitzat per ”la Caixa” i la Fundació José Manuel Lara en què escriptors i artistes de renom dissertaran sobre les seves experiències més personals en la literatura.  L’edició d’enguany compta com a escriptors convidats Lorenzo Silva, que estrenà el cicle el passat 19 de març, Leticia Dolera,  Najat El Hachmi, Alejandro Palomas els quals estaran a CaixForum Lleida els dies 19 de març i 10 d’abril per desplegar davant del públic el seu univers literari i explicaran, entre altres qüestions, com va sorgir la seva vocació per l’escriptura. 

Aquests convidats intentaran respondre a qüestions tan personals com quines situacions o històries els nodreixen o els inspiren a l’hora d’escriure, o com va néixer la seva vocació escriptora. També hi haurà un espai perquè analitzin i responguin a qüestions de caràcter més literari, com les afinitats que s’estableixen entre clàssics i coetanis o com s’insereixen altres arts en l’escriptura.

Universos literaris es va iniciar el 2017 i, gràcies a l’èxit del format, avui ja és una proposta consolidada als centres culturals CaixaForum. En anteriors edicions, el cicle ha acollit artistes i escriptors de la talla d’Espido Freire, Víctor Amela, Eva García Sáenz de Urturi, David Trueba i Boris Izaguirre, entre d’altres. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats