Lleida
22/36° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


L’Horta de Lleida estrena cicle agroculturalActuacions musicals amb Lauzeta, la coral Maristes, un quartet de corda i l’espectacle Llach Poeta


La Regidoria de Joventut, Festes i Tradicions i la Regidoria de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta de l’Ajuntaement de Lleida col·laboren en el 1r cicle agrocultural de l’Horta de Lleida que se celebrarà durant el juliol a la Granja Pifarré de la Partida de la Caparrella. La proposta l’organitza l'Associació per a la Interpretació de l'Horta.

Cada divendres de juliol, a les 20.30 h, es posarà en escena una actuació musical precedida d’una història agrocultural vinculada a l’Horta i a la seva tradició. Els espectacles seran variats i estan pensats per a tots els públics.

El divendres 3 de juliol s’inaugurarà el cicle amb “Un concert de pel·lícula”, a càrrec d’un quartet de corda -dos violins, una viola i un violoncel- que interpretarà bandes sonores mítiques acompanyades de projeccions de fragments de les pel·lícules corresponents. L’activitat convida el públic a endevinar, a partir de la música i dels fotogrames, de quin film es tracta.

El 10 de juny actuarà el grup lleidatà Lauzeta amb els músics Núria Garcia i Joan Baró. El duet amenitzarà una vetllada amb música tradicional catalana i folk irlandès i escocès. Com a introducció al concert es mostrarà un instrument centenari que utilitzaven els infants de l’Horta i es compartirà una entranyable història musical que va passar a l’Horta a principis de segle XX i que té com a protagonista principal la música.

La Coral Maristes Montserrat actuarà el 17 de juliol amb el concert “...el gra de la palla”, un espectacle que convida, després de mesos de confinament, a recuperar els bons costums i a assaborir l'ara i aquí. La coral desplegarà el seu millor repertori amb cançons de tots els estils i amb un conjunt de 70 veus cantant “a cappella” amb acompanyament instrumental.

L’última actuació serà l’espectacle Llach Poeta, el 24 de juliol, amb la interpretació escènica i poètica de l’actor Joan Berlanga i l’acompanyament instrumental al piano del músic Albert Flores. El muntatge reinterpreta les cançons del cantautor Lluís Llach en format poètic i intimista. Per presentar el concert, es llegiran poemes d’il·lustres lleidatans com són Magí Morera i Màrius Torres.

El preu de l’entrada serà de 10 € per adults i de 5 € per a infants de 4 a 12 anys. Els menors de quatre anys tindran accés lliure. També s’oferirà servei de bar amb productes de l’Horta i servei de pàrquing senyalitzat als voltants de la granja. L’organització garantirà les mesures d’higiene així com la distància normativa en la disposició de l’aforament. A l’entrada es podran utilitzar els dispensadors de gel hidroalcohòlic i hi haurà una catifa per desinfectar el calçat abans i després del concert. També hi haurà una farmaciola a disposició del públic assistent.

L’Ajuntament de Lleida dona suport a la iniciativa. El regidor de Festes, Ignasi Amor, ha destacat: “l’Horta, per a nosaltres, és molt important, no sols com la coneixem sinó que també l’hem d’obrir a la ciutadania fent accions com aquestes”. El regidor de l’Horta, Joan Ramon Castro, ha subratllat que, a més de ser un important centre de producció agropecuària, “l’Horta és, també, turisme i cultura”.

El coordinador artístic del 1r cicle agrocultural de l’Horta de Lleida, el músic lleidatà Albert Flores, ha posat en valor la qualitat d’aquest cicle que arriba amb vocació de continuïtat per arribar a ser una cita anual del calendari cultural d’estiu. També ha destacat la implicació de tots els artistes per formar part del programa d’aquest estiu 2020.

Pere Pifarré, membre de l’Associació per a la Interpretació de l’Horta de Lleida, ha explicat que el 100% dels beneficis del concert aniran destinats al futur projecte per fer de Granja Pifarré un espai agrocultural i visitable per a la ciutadania lleidatana i d’arreu.

Per fer reserva dels concerts s’ha d’omplir un qüestionari a web www.granjapifarre.com o enviar un correu de reserva a granjapifarre@gmail.com. També es vendran entrades a la taquilla d’entrada fins a esgotar l’aforament.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats