Lleida
19/28° C (pluja)
97% 26 km/h


Lleida acull la primera residència de dansa d’una producció del Mercat de les Flors‘Flamingos’ s’estrenarà diumenge, 17 de març, al Teatre de la Llotja


Lleida acull aquesta setmana per primera vegada una residència de dansa d’una producció del Mercat de les Flors de Barcelona. Albert Quesada, ballarí i coreògraf, ha creat i dirigit ‘Flamingos’, un espectacle de dansa sobre el món del flamenc i la seva complexitat amb l’objectiu de trobar l’origen mateix del moviment i del cant que culminarà amb l’estrena al Teatre de la Llotja de Lleida aquest diumenge, 17 de març, a les 19.00 hores.

La tinent d’alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat i la Cultura, Montse Parra, ha presidit aquest dimarts la presentació de Flamingos, acompanyada del director d’Arts Escèniques de Lleida, Llorenç Corbella; la directora del Mercat de les Flors, Àngels Margarit, i l’equip artístic de l’espectacle encapçalat pel coreògraf i ballarí Albert Quesada.

Amb ‘Flamingos’ es vol descobrir el motor del flamenc i desplaçar-lo a altres cossos i a altres músiques per tal de generar un nou sentit. Aconseguir, al cap i a la fi, que la petita espurna que cadascú custodia dins seu es converteixi, finalment, en un gran incendi. Flamingos és el resultat de col·locar a Carmen Amaya al mig d'una escena de John Waters. L'impuls del flamenc per compartir l'interior de l'ànima humana es barreja amb la música, el vestuari i l'imaginari més pop. Quin és el nostre propi flamenc? Quina és la nostra música i quines danses convida a ballar? Els cossos, els desitjos, les pors i els referents es deixen contaminar per donar peu a una jam session plena de duende. Una juerga que s'allarga fins a la matinada on vuit intèrprets s'exposen i es despullen amb l'única voluntat de celebrar i de celebrar-se, amb moviments i cants que no deixen lloc ni al dubte ni a la incertesa. Això és així i no pot ser de cap altra manera.

Albert Quesada 

Amb aquesta nova creació Quesada torna a submergir-se en el món del flamenc i la seva complexitat. Flamingos vol traspassar els estereotips del flamenc des de la mirada de creador contemporani. El coreògraf és artista associat al Mercat de les Flors aquesta temporada. 

Ballarí i coreògraf entre Barcelona i Brussel·les, Albert Quesada es va formar a MDT (Amsterdam) i PARTS (Brussel·les) després dels seus estudis de filosofia i d’enginyeria multimèdia a Barcelona. L’exploració i la traducció d’estructures musicals i composicions en la coreografia i la invitació a l’espectador a percebre i escoltar les obres proposades se situa al cor del seu treball coreogràfic. Col·labora de manera habitual amb el coreògraf Thomas Hauert. Sota el nom de la companyia ACME, porta a terme molts projectes artístics, tan educatius com a escena. Al Mercat hem pogut veure alguns dels seus últims treballs: Wagner & Ligeti, Slow Sports i OneTwoThreeOneTwo.

Actualment Albert Quesada és coreògraf associat al Mercat de les Flors i ha estat convidat a crear la primera producció del projecte CÈL·LULA.

Assaig obert de ‘Flamingos’

Albert Quesada i els seus ballarins i les seves ballarines oferiran un assaig obert per als mitjans de comunicació, escoles de dansa i a totes aquelles persones interessades en la dansa, dijous 14 de març a les 12.00 hores.

‘Flamingos’ és una producció del Mercat de les Flors. Coproducció Dansa – Quinzena metropolitana, amb recolzament de Kosmonaut Production, amb la col·laboració de Banc Sabadell i Fundació Pública Teatre de la Llotja

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats