Lleida
3/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Mark Knopfler anuncia que s'acomiada de les giresL'exlíder de Dire Straits omple el Sant Jordi en la darrera gira de la seva carrera


"Aquesta és una bonica manera de dir adéu", ha dit Mark Knopfler a Barcelona, on ha anunciat la seva intenció que la gira que ha començat aquest dijous al Palau Sant Jordi sigui l'última de una carrera que l'ha portat als principals escenaris del món, amb Dire Straits i en solitari.

Realment bonica manera perquè el concert ha estat impecable i les 13.000 persones que han omplert el recinte ha gaudit del so màgic i singular de la guitarra de Knopfler, que probablement no tornarà a sonar en directe a Barcelona.

El concert ha començat amb "Why aye man" i, quant ha finalitzat aquest primer tema, l'escocès s'ha dirigit al públic i ha assegurat que estava molt content de tornar a Barcelona perquè adora la ciutat, però ha afegit que aquest "hola Barcelona "és també un adéu.

"Sóc vell", ha dit en tres ocasions durant el concert el músic que l'estiu que complirà 70 anys i que, efectivament, és més gran, però segueix connectant amb el públic, amb un impuls menys roquer que en la seva joventut, però amb personalitat i mestratge.

El públic, també madur, no ha reaccionat inicialment a l'anunci, probablement perquè ho ha dit com de passada, sense donar-li importància, però segons ha anat avançant el concert els espectadors han anat incrementant les seves mostres d'afecte cap al cantant i l'espectacle ha aconseguit una calidesa que potser no hagués estat exactament la mateixa si els presents no haguessin tingut consciència que aquest no era un concert més, sinó que potser era l'últim a Barcelona.

Una potent banda de deu músics ha acompanyat Knopfler al Palau Sant Jordi i també ho farà durant tota la gira mundial que aquest dijous ha començat a Barcelona i que el portarà a altres cinc ciutats espanyoles, abans de recórrer tot Europa i saltar als Estats Units.

En principi, la gira és presentar l'últim disc de Knopfler, "Down the road wherever", però l'escocès també ha inclòs en el repertori temes d'altres dels seus discos en solitari i alguns dels seus grans èxits amb Dire Straits.

Després de "Why aye man", de l'àlbum "The Ragpicker 's Dream" (2002), ha arribat "Nobody does that", que al costat de "My bacó roll" i "Matchstick Man" han estat els temes que ha triat per presentar el seu últim disc.

Un treball discogràfic en el qual torna als orígens per partida doble: musicalment, perquè reconnecta amb el rock de les seves arrels, el blues i el folk; i pel contingut de les lletres que parlen dels seus principis musicals al londinenc barri de Deptford, on va néixer Dire Straits, i de la seva infància a Newcastle.

Aquests temes nous s'han alternat amb altres seleccionats entre els seus vuit discos previs en solitari, però els més ben rebuts pel públic han estat els de Dire Straits.

Els aplaudiments han començat a sonar en els primers compassos de "Once upon a time in the west" i s'han repetit amb cada vegada més gran entusiasme en "Romeo and Juliet", "Your latest trick", "On every street" i "Telegrah road ".

Aquest últim tema ha tancat el concert amb el públic dret aplaudint emocionat, cosa especialment significatiu tenint en compte la mitjana d'edat dels espectadors que han romàs asseguts la major part del temps.

Knopfler ha respost a l'entusiasme amb dos bisos: "Money for Nothing" i "Going Home", que han acomiadat un concert agredolç: amb el bon gust de boca que deixa la bona música, barrejat amb aquest regust melancòlic de les coses que arriben a la seva fi.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats