Lleida
4/12° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Meryl Streep i Steven Soderbergh presenten una comèdia sobre els papers de PanamàOldman i Banderes completen el repartiment de la cinta 'The Laundromat'


EUA és un dels majors paradisos fiscals del món. Seixanta de les seves grans empreses no van pagar impostos a 2018. Són alguns dels dards que llança Steven Soderbergh a 'The Laundromat', la seva pel·lícula sobre els papers de Panamà que ha presentat a Venècia. Meryl Streep, com una jubilada que accidentalment descobreix el fil per estirar, encapçala el repartiment d'aquesta producció de Netflix al costat de Gary Oldman i Antonio Banderas, els amos de Mossack Fonseca, el bufet d'advocats que va protagonitzar l'escàndol.

Durant la roda de premsa de presentació, a la qual no va acudir Banderes, la triple guanyadora de l'Oscar va aplaudir la tasca realitzada pels 300 periodistes que, gràcies a la filtració en 2016 de 11,5 milions de documents, van donar a conèixer al món els detalls dels circuits financers que seguien les principals fortunes del món per evitar pagar impostos. "La raó per la qual els papers de Panamà van sortir a la llum és que hi va haver periodistes que van treballar per a això i alguns han mort", va recordar l'actriu, i va esmentar el cas de Daphne Caruana Galizia, morta en 2017 en un atemptat amb cotxe bomba perpetrat davant de casa a Malta. En lloc del tradicional thriller polític que pogués esperar-se per un cas com aquest, Soderbergh opta per una comèdia negra amb l'estructura calidoscòpica que tant li agrada al director de 'Traffic'.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats