Lleida
0/7° C (núvols)
97% 26 km/h


Mor als 97 anys l'estrella de Hollywood Doris DayLes seves comèdies romàntiques, moltes d'elles en companyia d'actors com Rock Hudson, van ser grans èxits de taquilla


La llegenda de Hollywood, Doris Day, ha mort avui als 97 anys per complicacions associades a una pneumònia, va confirmar la Doris Day Animal Foundation.

"Day havia gaudit d'una excel·lent salut per a la seva edat, fins que recentment va contraure un pneumònia greu, que va produir la seva mort", va dir en un comunicat la fundació, dedicada a la protecció dels animals.

L'actriu va protagonitzar gairebé mig centenar de pel·lícules en les dècades de 1950 i 1960, entre elles clàssics de la història del cinema com "L'home que sabia massa" (1956) o "Confidències de mitjanit" (1959).

Day va morir a casa de Carmel, a Califòrnia.

Després de la seva última pel·lícula, el 1968, va passar a protagonitzar el seu propi programa de televisió, El xou de Doris Day, entre 1968 i 1973.

Des de llavors, es va allunyar de les càmeres i es va centrar en tasques d'activisme pels drets dels animals.

Nascuda a Cincinnati (Ohio) el 1924, la seva primera pel·lícula en la gran pantalla va ser "Romança a alta mar", de 1948.

Les seves comèdies romàntiques, moltes d'elles en companyia d'actors com Rock Hudson, van ser grans èxits de taquilla, i en elles mostrava també el seu talent com a cantant.

Casada en quatre ocasions, tres dels quals van concloure en divorci, Day sempre va mostrar escepticisme davant amor i el romanticisme.

"Quan més estudi als éssers humans, més estimo els animals", era una de les seves frases més repetides.

El 2004, va ser guardonada amb la Medalla Presidencial de la Llibertat, però a causa de la seva por a volar no va poder acudir a recollir-la en una cerimònia oficial a la Casa Blanca.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats