Lleida
17-32° C (sol)
97% 26 km/h


Mor el cantant francès Charles Aznavour als 94 anysVa enregistrar unes 1.200 cançons registrades al llarg de més de set decennis de carrera


El cantant Charles Aznavour, l'últim gran representant de la cançó francesa, ha mort aquesta matinada als 94 anys d'edat al seu domicili de Alpilles, al sud de França, han informat avui mitjans locals.

L'intèrpret de cançons populars com "La Bohème", "Je m'voyais déjà" o "For em formidable", d'origen armeni, acabava de tornar d'una gira pel Japó.

L'estiu passat, una caiguda li va provocar una fractura d'un braç i el va obligar a anul·lar diversos concerts.

La seva particular veu el va propulsar al capdamunt del panorama musical francès i internacional, amb unes 1.200 cançons registrades al llarg de més de set decennis de carrera, tot i que també es va prodigar en el cinema, amb papers al costat de Jean Cocteau, François Truffaut o Claude Chabrol.

La seva llegenda, en qualsevol cas, estarà sempre associada a la cançó, als títols que va convertir en clàssics al món sencer i també als que va compondre per a altres grans figures, com Édith Piaf, Gilbert Bécaud, Serge Gainsbourg, Juliette Gréco, Maurici Chevalier o Johnny Hallyday, mort el desembre passat.

Aznavour considerava que només la mort el baixaria dels escenaris i, malgrat la seva edat avançada, mantenia en la seva agenda cites per als propers mesos, com un concert a Brussel·les el proper dia 26, o dos més a París al novembre, seguits d'una petita gira per França.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats