Lleida
17/33° C (pluja)
97% 26 km/h


Presenten el videoclip de ‘Sóc de l’Oest’, l’himne extraoficial de Ponent de Lo Pardal RoquerL’intèrpret ha volgut dotar la cançó d’un marc audiovisual que reforci el seu significat i ajudi a la seva difusió a través de les xarxes socials


L’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit avui la presentació oficial del videoclip de ‘Sóc de l’Oest’, el tema musical obra de David Esterri ‘Lo Pardal Roquer’. L’acte, celebrat a l’Aula Magna, ha estat conduït per Pep Tort.

David Esterri, conegut artísticament com Lo Pardal Roquer, és un músic, compositor i pedagog lleidatà. La cançó ‘Sóc de l'Oest’ va formar part del segon disc de la col·lecció de Lo Pardal Roquer, publicat al 2007. Des de llavors, i contra tot pronòstic (la cançó era una més del conjunt), tal com ha explicat el mateix autor, s’ha anat fent un lloc entre el poble (que no públic) d’una manera totalment espontània i sense cap tipus de recolzament institucional o mediàtic, arribant a esdevenir, per a molts, un autèntic himne de les nostres terres. De fet, ha estat versionada per altres grups en tots els estils i gèneres arreu del territori català. Fins i tot ha estat compilat pel crític Jordi Bianciotto al seu llibre ‘501 cançons catalanes que has d'escoltar abans de morir’.

Ara, David Esterri, ha cregut oportú d’adaptar el seu contingut als nous temps i ha decidit dotar-la d’un marc audiovisual que reforci el seu significat i que pugui ajudar a la seva difusió a través de les xarxes socials, demanant la col·laboració oberta a tots aquells ajuntaments i entitats que volguessin mostrar sensibilitat cap a un projecte que ha demostrat sobradament la seva solvència i que ja forma part, d’alguna manera, de la cultura popular.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats