Lleida
5-15° C (pluja)
97% 26 km/h


Reflexió i sensibilitat, a l’obra ‘Perfectament imperfectes’, de TAGSAl Teatre Julieta Agustí per acabar amb els prejudicis i etiquetes socials


Acabar amb les etiquetes i els prejudicis socials i fer reflexionar al públic sobre com les nostres accions i actituds repercuteixen en el nostre entorn més proper. Aquests són els objectius de l’obra Perfectament imperfectes, de la companyia TAGS –Tallers Artístics Grupals i Socialitzadors–, que es podrà veure avui al Teatre Municipal Julieta Agustí, a les 20.00 hores, amb entrada gratuïta (taquilla inversa). L’obra, que pretén mostrar a la societat experiències en primera persona de discriminacions i estigmes socials, es pregunta perquè serveixen les etiquetes i les agafa com a eina d’opressió per provocar una reacció de reflexió en el públic.

TAGS és una companyia de teatre impulsada per l’associació Antisida de Lleida amb la col·laboració d’Agrupat i de l’Aula Social de l’Aula Municipal de Teatre Lleida. Així, Perfectament imperfectes és el resultat d’un projecte que es va iniciar el passat desembre com una iniciativa puntual de l’agrupació de Persones entorn les Adiccions als Tòxics (Agrupa’t)  amb la idea d’utilitzar el teatre com una eina per a gestionar les emocions. Posteriorment, i gràcies a la injecció econòmica del Col·legi de l’Advocacia de Lleida, el projecte va poder mantenir la seva activitat fins al punt de rebre la menció honorífica dels premis Candi Villafañe, guardó organitzat per l’Ajuntament de Lleida al qual poden optar projectes per a la promoció de la igualtat d’oportunitats i la no discriminació. 

Jaume Belló, coordinador de l’Aula Social de l’Aula de Teatre, explica a LA MAÑANA que “tots els col·lectius amb els quals treballo són persones que han estat etiquetades en un moment o altre” i argumenta que és important acabar amb el concepte de que totes les persones són normals. “Tots som diferents però mereixem un tracte igual”, comenta l’artista i professor, que, al mateix temps, defensa que fa falta molta intervenció familiar i a les escoles per revertir la situació.

L’obra reunirà sobre l’escenari una desena de persones dels diferents col·lectius i una vegada finalitzada la mateixa es farà un debat-col·loqui per intercanviar opinions amb el públic.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats