Lleida
1 / 7° C (núvols)
97% 26 km/h


Tàrrega obre el Galacticat 2018 amb una conferència adreçada a escolars sobre la producció cinematogràficaLa 5a Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent ha programat fins diumenge més de dinou hores de cinema gratuït en format curtmetratge i vuit llargmetratges internacionals


La 5a edició del Galacticat-Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent ja està en marxa. La primera activitat del certamen ha estat la conferència titulada 'Els oficis del cinema', a càrrec de Daniel Agudo, professor de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). El Galacticat 2018, que es desenvolupa a Tàrrega fins diumenge, ha programat més de dinou hores de cinema gratuït en format curtmetratge i vuit llargmetratges internacionals que han tingut bona acollida en festivals.

En concret, tres de les vuit de les pel·lícules que es projectaran són estrenes absolutes a l'Estat, i altres cinc només s'han pogut veure als festivals de Sitges i Gijón. A més, el certamen, organitzat pel Circuit Urgellenc i la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Tàrrega, recupera tres clàssics del cinema de terror dels anys 80: 'Pesadilla en Elm Street', 'El Resplandor' i 'El Ente', que es podran gaudir en pantalla gran de manera gratuïta. Un altre dels reclams de la programació serà l'estrena conjunta amb les millors sales del país de l'esperada nova pel·lícula de Juan Antonio Bayona, 'Jurassic World 2: El reino caído'.

L'acte que ha donat el tret de sortida al Galacticat 2018, celebrat a Cinemes Majèstic, ha comptat amb l'assistència d’uns 200 escolars de Tàrrega, Mollerussa i Lleida. Daniel Agudo ha acostat als joves l'entrellat de la producció cinematogràfica, des de les fases inicials de producció i guió fins al rodatge i la distribució. Com a exemple, s'ha servit d'algunes escenes de la mítica pel·lícula 'Tiburón' (1975) d'Steven Spielberg.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats